Bunu yapan memur yanar!

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor. Sakın bunu yapmayın. Ücretsiz izne çıkan memurlar memurluk yükümlülüklerinin devam edip etmediğini ve izindeyken başka bir işte çalışıp çalışamayacaklarını merak ediyorlar.

Haberler 14.03.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Be yl hizmet süresini dolduran memurlara toplam 1 yl geçmeyecek ekilde ücretsiz izin verilebiliyor. Böyle bir durumla kar karya kalan memurlar ise bu süre boyunca baka bir ite çalp çalmayacan merak ediyor. Aylksz olarak izne ayrlan bir memurun baka bir ite çalmas mümkün deil. çünkü izin süresi boyunca da memuriyet yükümlülükleri devam ediyor.

MEMURLAR EK YAPAMAZ

Devlet Memurlar Kanununun 28inci maddesinde , Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) saylmalarn gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif irketlerde ortak veya komandit irkette komandite ortak olamazlar.

ÜCRETSZ ZNDEK MEMURUN YÜKÜMLÜLÜKLER

28inci madde hüküm çerçevesinde memurlarn tacir veya esnaf saylmalarn gerektirecek herhangi bir faaliyette bulunamayacaklar, ticaret ve sanayi irketlerinde görev alamayacaklar, mesleki faaliyette bulunmak üzere gerçek kiilere, özel hukuk tüzel kiilerine veya kamu kurumu niteliindeki meslek kurulularna ait herhangi bir iyerinde veya vakf üniversitelerinde çalamayacaklar belirtilmitir. Yani memurlar görev süreleri boyunca ek i yapamayacaklar gibi, ücretsiz izinde olduklar dönemlerde de baka bir ite çalamazlar.

DSPLN HÜKÜMLER LETLR

Aylksz izindeyken baka bir kurumda çalt tespit edilen memurlar için iledii fiilden dolay disiplin hükümleri iletilebilecektir.

Ana Sayfaya Git