Bütçe'de Güneydoğu payı!

2017 yılı bütçesinnin 12 milyarlık bölümü, Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım olarak ayrıldığı bildirildi.

Haberler 06.12.2016 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maliye Bakan Naci Abal, Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Program, Yatrm ve Destek Hamlesine 2017 yl bütçesinden yaklak 12 milyar lira kaynak ayrdklarn belirterek, Bu tutarn yaklak 10 milyar liras dorudan yatrmlara gidecek, 2 milyar liras ise Cazibe Merkezleri Program kapsamnda tarm dahil reel sektöre verilecek destekler için kullanlacak. dedi.

Abal, 2017 yl bütçesine ilikin TBMM Genel Kurulunda yapt sunumda, çiftçilerin Ziraat Bankasndan kulland kredilerin faiz maliyetlerini devlet olarak üstlendiklerinin altn çizerek, bunun için bütçeden 2,4 milyar lira kaynak ayrdklarn belirtti.

Hükümet olarak 23 ili kapsayan Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Program, Yatrm ve Destek Hamlesi balattklarna iaret eden Abal, bu yatrm ve destek hamlesi için 2017 yl bütçesinden yaklak 12 milyar lira kaynak belirlendiini kaydetti. Bu tutarn yaklak 10 milyar lirasnn dorudan yatrmlara gideceini dile getiren Abal, 2 milyar lirasnn da Cazibe Merkezleri Program kapsamnda tarm dahil reel sektöre verilecek destekler için kullanlacan bildirdi.

BÖLGENN KALKINMASI çN

AK Parti hükümetleri döneminde köylerin yol, altyap ve kanalizasyon yatrmlarna özel bir önem verdiklerini vurgulayan Abal, Daha önceki dönemlerde ihmal edilen köyler AK Parti hükümetleri döneminde ilk defa kapsaml bir yatrm hamlesiyle kar karya kald. lk defa köylerimiz asfalt yol gördü, ilk defa köylerimizin altyaplar yapld. (Milletvekillerine yönelik) Ne zaman hizmet desem oradan bir ey söylüyorsunuz. Biraz sabredin. Yaptklarmz anlatyoruz yapmadmz anlatmyoruz. diye konutu.

Abal, köylerin altyapsn güçlendirmek amacyla oluturduklar Köylerin Altyapsnn Desteklenmesi Projesine (KÖYDES) bugüne kadar toplam 10 milyar lira aktardklarnn altn çizerek, 2017 ylnda da projeye 1 milyar lira kaynak ayrdklarn söyledi. Belediyelerin su ve kanalizasyon altyaplarn güçlendirmek amacyla oluturulan Su ve Kanalizasyon Altyap Projesi (SUKAP) için de bugüne kadar harcanan kaynan 3,2 milyar liraya ulatn belirten Abal, 2017 ylnda da SUKAP için yaklak 700 milyon lira ayrldn bildirdi. Abal, Kalknma Ajanslarna da 2017 yl bütçesinden 532 milyon lira kaynak aktaracaklarnn altn çizerek, Sosyal Destek Programna (SODES) bu dönemde bütçeden 264 milyon lira kaynak öngördüklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git