"Büyükanne Projesi"nde imzalar atıldı

Torunlarının bakımını üstelenen anneanne ve babaannelere aylık 425 lira yardım yapılmasını sağlayan "Büyükanne Projesi"nin protokolü imzalandı.

Haberler 09.02.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Müezzinolu Bu protokolden sonra talepleri almaya balayacaz. Bu talepleri ayn sonuna kadar deerlendireceiz, mart ay itibaryla projenin fiilen uygulanmasna geçeceiz derken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Kaya Bu projeyle biz kadnlarmz güçlendirmeyi, i yaamndan kopmadan kadn istihdamn arttrmay hedefliyoruz dedi.

HABER MERKEZ

Torunlarnn bakmn üstelenen anneanne ve babaannelere aylk 425 lira yardm yaplmasn salayan Büyükanne Projesinin protokolü imzaland. Proje stanbul, zmir, Ankara, Bursa, Kayseri, Sakarya, Antalya, Konya, Tekirda ve Gaziantepte toplam 6 bin aileyi kapsayacak.

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Kadn stihdamnn Desteklenmesi için Büyükanne Projesinin protokolünün imzalanmas için çalma Bakanlnn Reat Moral Salonunda düzenlenen törene katld.

Projeyle kadn istihdamna destek olmay planladklarn belirten Müezzinolu, ilk etapta pilot 10 ilde toplam 6 bin aileyi kapsayacak projenin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl uzmanlarnca takip edileceini söyledi.

Müezzinolu, projenin stanbul, zmir, Ankara, Bursa, Kayseri, Sakarya, Antalya, Konya, Tekirda ve Gaziantepte pilot olarak uygulanaca bildirerek, anneanne ve babaannelere aylk 425 lira yardmn yaplacan ifade etti.

Projenin bin aile için maliyetinin 6 milyon lira olduunu, bununda yarsn KUR, yarsn da protokolün tarafn olan paydalarn üsteleneceini aktaran Müezzinolu, dünyada bir ilk olacak projeyle ilgili u bilgileri verdi:

Bu protokolden sonra talepleri almaya balayacaz. Bu talepleri ayn sonuna kadar deerlendireceiz, mart ay itibaryla projenin fiilen uygulanmasna geçeceiz. Burada öncelikle aile seçiminde veya büyükanne seçiminde çok detaya gitmeyen temel kriterlerimiz olacak. Bunlardan ilki annenin geriye dönük asgari bir yllk sigortal olmas. Ardndan, annenin iki asgari ücretten daha az geliri olmas ve ailenin de toplam geliri üç asgari ücreti geçmemesi. Gelir düzeyi düük olan aileler üzerinden gitmeyi planlyoruz.

Büyükannenin 65 yandan büyük olmamasnn dikkate alnacan ama büyükannenin salk durumunun bir çocua bakabilecek durumda olup olmamasna daha da çok önem verdiklerini vurgulayan Müezzinolu, salkl durumu uygun olan 65 yan üzerindeki büyükannelerin de projeye dahil edilebileceini söyledi.

- Aileyi en önemli klan unsur kadn

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya da büyükanneye destek projesindeki amaçlarnn, kadn istihdamn desteklemek ve geleneksel aile balarn kuvvetlendirerek nitelikte olduunun altn çizdi.

Hayat artlar ve youn çalma temposu nedeniyle geleneksel aile olarak adlandrlan geni aile modelinin yerini çekirdek ailelere braktna dikkati çeken Kaya, Bu projeyle biz torununa bakan büyükannelerle geleneksel aile modelini de güçlendirmeyi hedefliyoruz. dedi.

Büyükanne Projesinin hayata geçmesiyle birlikte annelerin çocuklarn büyükannelere emin ellerde olduu güvencesiyle brakarak i hayatna korkmadan devam edebileceklerini ifade denen Kaya, bu projeyle nesiller aras iletim ban da ciddi bir ekilde kuvvetlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Bakan Kaya, kadnn ailenin en önemli unsuru olduuna dikkati çekerek, sözlerini öyle sürdürdü:

Kadn desteklediimiz zaman aileyi de desteklemi oluyoruz. Toplumu desteklemi oluyoruz. Böylece güçlü bir aile kurumunu da salam olacamz umuyoruz. Aileyi en önemli klan unsur kadn. Bu projeyle biz kadnlarmz güçlendirmeyi, i yaamndan kopmadan kadn istihdamn arttrmay hedefliyoruz. hayatndan da kopmadan onlar aile ve çocuk sahibi olmalarn hedefliyoruz. Bu nedenle kadnlarmzn kazanaca her deer aileyi daha da güçlendirecek.

Kadna yönelik her hizmetin aileye yönelik bir hizmet olduunu vurgulayan Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl olarak öncülük ettikleri sosyal politikalarn temelinin kadn ve aileyi güçlendirmek olduunu kaydetti.

Konumalarn ardndan, Kadn stihdamnn Desteklenmesi için Büyükanne Projesinin protokolü Müezzinolu, Kaya ve projenin dier paydalar tarafndan imzaland.

Ana Sayfaya Git