Büyükannelere maaş projesi çarşamba günü imzalanıyor!

Büyükannelere maaş projesinin çarşamba günü imzalanacağını söyleyen Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bu ay talepleri toplayıp, martta 5-6 ilde projeye başlayacağız” dedi.

Haberler 07.02.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolu, büyükannelere maa projesiyle ilgili bu hafta çaramba günü paydalarla protokol imzalanacan belirterek, Bu ay talepleri toplayp, martta 5-6 ilde projeye balayacaz dedi.

Müezzinolu, büyükannelere maa projesinin Türkiyeye has bir proje olduunu belirterek, 2016da çocuu olan anne ve babalar için yar zamanl çalmaya ilikin yönetmelik hazrladk. Ama anne yar zamanl çaltnda maa yarya iniyor, Sabahtan ölene kadar gelmek istese ya da öleden sonra gelse iyerinde servis problemi oluyor, bir gün gelip, dier gün gelmese de patronlar ite tutmak istemiyor. Geçen yl aralkta stanbul Sanayi Odasna (SO) geldiimde bir ikadn yar zamanl çalmann kadn istihdamn azaltacan söyledi ve büyükanne projesini önerdi. Sonra sanayi odasyla üzerinde çaltk diye konutu. TO, zmir Ticaret Odas, TOBB, TSK, Türk-i, Hak-in de projeye katlmak istediini anlatan çalma Bakan, öyle konutu: çaramba protokol imzalayp 1 yllk pilot uygulamaya balayacaz. Projenin maliyeti 1.000 aile için 6 milyon, 7 bin aile için 45 milyon TL. Yarsn biz, kalann paydalarmz ödeyecek. sizlik fonunun bir önceki yl gelirinin yüzde 30unu harcama yetkimiz var. Oradan istihdam gelitirici projeleri destekliyoruz. Kadn istihdamn ilgilendiriyor.

EMEKL MAAI KARARINI MAHKEMELER VERECEK

Darbe giriimine katlan askerlere emekli maa verilmesinin toplum vicdann yaraladnn hatrlatlmas üzerine Müezzinolu, Kanunen düzenlemekte zorlandmz alanlar var. FETÖden ihraç edilen 94 bin 867 kii var, yaklak 10 bini emeklilii hak etmi. Bu konuda hukuka zemin hazrlayp onlarn karar vermesini salamak gerekir dedi. Müezzinolu, kendi bakanlndan FETÖden ihraç edilen 973 kii olduunu söyledi.

1.5 MLYON STHDAM BAKANLAR KURULUNDA

çalma Bakan 1.5 milyon kiiye istihdam salayacak yeni bir proje üzerinde durduklarn belirterek, Pazartesi Bakanlar Kurulunda görüülecek. Cumhurbakanmz, sendikalar ve iverenlerin katlmyla projeyi deklare edeceiz. Özel sektörün yükünü alacak stratejiler gelitireceiz dedi. Müezzinolu, taeron içilere kadro sorununun referandumdan sonra çözülebilecei mesajn da verdi.

Ana Sayfaya Git