Büyümeyle kapanacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini belirterek, "Türkiye'deki işsizlik oranına baktığımız zaman ilk 3 ayda Türkiye'de 760 bin yeni iş imkanı ortaya çıkmış.

Haberler 14.04.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu yeni i sahalarnn açldnn en somut göstergesi. Bu durum Allah izin verirse bu seneyi Türkiyenin büyük bir büyümeyle kapatacan gösteriyor. dedi.

Hisarcklolu, Türkiye açsndan son yllarn zorlu geçtiini söyledi.

Yaanan tüm gelimelere ramen Türkiye ekonomisinin büyümeye ve güçlenmeye devam ettiini vurgulayan Hisarcklolu, kesintisiz devam eden büyüme trendinin bunun somut göstergelerinden biri olduunu dile getirdi.

Hisarcklolu, Türkiyenin gücüne inandklarn kaydederek, hükümetin att admlarn ekonomiye yansmas için kendilerine düen her sorumluluu yerine getirerek, çalmaya ve üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Gerçekletirilen ekonomik admlardan duyduu memnuniyeti dile getiren Hisarcklolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan bir süre önce balatlan Milli stihdam Seferberlii kapsamnda i sahibi olanlarn saysnn her geçen gün arttn söyledi.

- Bütün göstergeler olumlu

Seferberlik sayesinde piyasalarda canlanma gözlemlediklerini, bu sayede isizliin ciddi anlamda azaldn aktaran Hisarcklolu, unlar kaydetti:

Sektör olarak ekonomideki bu admlar olumlu ve gelecek için umut verici görüyoruz. Bu yl reel sektör için inallah umut verici olacaktr. u andaki bütün göstergeler olumlu. Biliyorsunuz Türkiyedeki isizlik oranna baktmz zaman ilk 3 ayda Türkiyede 760 bin yeni i imkan ortaya çkm. Bu yeni i sahalarnn açldnn en somut göstergesi. Bu durum Allah izin verirse bu seneyi Türkiyenin büyük bir büyümeyle kapatacan gösteriyor. Zaten bütün uluslararas kurulular Türkiyenin büyüme rakamlarn yukar doru revize ettiler. Bu da inallah 2017 sonu itibaryla beklentimizi yakalayacamz gösteriyor.

Hisarcklolu, çevre ülkelerde uzun yllardr süren istikrarszlklara ramen, Türkiyenin büyümeye devam edeceine inandn vurgulad.

Cumhurbakan Erdoan tarafndan açl gerçekletirilen anlurfa Ticaret Borsas (UTB) hizmet binasnn hayrl olmasn dileyen Rifat Hisarcklolu, UTBnin Türkiyedeki borsacln önde gelen kurumlarndan bir tanesi olduunu belirterek, tarm ve hayvanclk anlamnda önemli bir yere sahip anlurfada elde edilecek ürünlerin en iyi ekilde deerlendirilip, ülke ekonomisine katk sunmasn temenni etti.

Ana Sayfaya Git