Buzağı ölmesin!

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Yunus Baydar, buzağı ölümlerinin azaltılmasıyla et ithalinin önüne geçileceğini belirterek, 2018'in kendileri için "buzağı yılı" olacağını söyledi.

Haberler 21.01.2018 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yunus Baydar, Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbabann Türkiyenin et ithal eden konumdan ihraç eden konuma geleceine yönelik açklamalarda bulunduunu anmsatarak, Fakbabann bu açklamalarnn üreticileri heyecanlandrd dile getirdi.

Ülkenin potansiyelinin farknda olduklarn vurgulayan Baydar, Bakan Fakbabann yan sra Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn da Türkiyedeki üreticilerin sorunlarn bildiinin farknda olduklarn ifade ederek, unlar kaydetti:

thal et konusunda ülke olarak iyi bir noktaya geleceimize inanyoruz. Ülke olarak et ve canl hayvan ithal eden ülke konumundan ihraç eden konuma geleceimize inanyoruz çünkü donanm, kabiliyet ve gerekli potansiyele sahip ülkeyiz ve buna mecburuz. Ülkemizin, Anadolunun her yeri ayr bir deer.

Türkiyenin birkaç yl gibi ksa bir sürede et ithal eden deil, ihraç eden ülke konumuna geleceini vurgulayan Baydar, buna üreticinin de katk sunacan dile getirdi.

Baydar, Dou Anadolunun kuzeyindeki Ardahan, Artvin, Kars, Erzurum, Ar ve Idr gibi illerin bile ülkenin önemli et ihtiyacn karlayabilecek potansiyele sahip olduklarn belirterek, bunun ilerleyen zamanlarda gerçekleeceini ifade etti.

- thal ettiimiz hayvandan daha fazla buza ölüyor

Bu yl üreticiye yönelik uygulanacak desteklerle üreticinin daha verimli çalma dönemi yaayacana iaret eden Baydar, 2018 yl bizim için buza yl olacak. dedi.

Baydar, buza ölümlerinin azaltlmasyla ithal etin önüne geçileceine iaret ederek, Birlik olarak daha az buza kayb için çeitli çalma ve bilgilendirme toplantlar yapyoruz. Ülkemizde ithal ettiimiz hayvandan daha fazla buza ölüyor. Bunlar engelleyip elde ettiimiz et orann da artrmay planlyoruz. te o zaman et ithalatn önleme konusundaki amacmza ulam olacaz. Buna bütün kalbimizle inanyoruz. 2018 ylnn daha verimli ve üretici için daha mutlu yl olacana inanyoruz. dedi.

Baydar, Bakan Fakbabann sahaya inip üreticinin yannda olmasnn sektörde olumlu geri dönüleri olduunu, bundan dolay 2017de yaanan birçok skntnn 2018de yaanmayacana inandklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git