Çalışan annelere 650 lira destek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile AB Delegasyonu, "Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"ni hayata geçirecek

Haberler 14.10.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

0-60 aylk çocuk sahibi sigortal çalan kadnlarn yararlanabilecei projeyle, 10 bin 250 kadna her ay 650 lira civarnda destek salanacak

- çocuklarn kre, anaokulu veya gündüz bakmevine gönderen annelerin yararlanabilecei proje, Ankara, Antalya, Bursa, Elaz, stanbul, zmir ve Malatyada uygulanacak

- Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk:

- Projenin amac, kadnlarn kaytl istihdamn desteklemek ve aile-i yaam dengesini güçlendirmek. Bakanlk olarak aile birliini korumak ve güçlendirmek için bu tür projeleri yaygnlatracaz

HABER MERKEZ

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl ile Avrupa Birlii (AB) Delegasyonu, 0-60 aylk çocuklarn kre, anaokulu veya gündüz bakmevine gönderen, sigortal çalan 10 bin 250 kadna, her ay 650 lira civarnda destek salayacak.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, kadn istihdamn artrmak için örnek niteliindeki Kurumsal çocuk Bakm Hizmetleri Yoluyla Kadn stihdamnn Desteklenmesi Projesinin hayata geçirileceini belirtti.

Projeyle sigortal çalan annelere 24 ay boyunca mali yardm yaplacan vurgulayan Selçuk, u bilgileri verdi:

Projeden 0-60 aylk çocuklarn Bakanlmz ya da Milli Eitim Bakanlna bal kree, anaokuluna veya gündüz bakmevine gönderen ve sigortal içi statüsünde çalan anneler yararlanacak. Annelere her ay 650 lira civarnda (100 avro) destek salanacak.

- Annelere toplam 169 milyon lira yardm

Bakan Selçuk, projenin Ankara, Antalya, Bursa, Elaz, stanbul, zmir ve Malatyada SGK tarafndan uygulanacan bildirerek, Bir anne 24 ay boyunca destek alabilecek. Ayrca mali destee bavuran ilk 13 bin anneye tek seferlik 650 lira (100 avro) krtasiye destei de salanacak. dedi.

Proje kapsamndaki yardmlarn toplamda 169 milyon liray (26 milyon avro) bulacana dikkati çeken Selçuk, Projenin amac, kadnlarn kaytl istihdamn desteklemek ve aile-i yaam dengesini güçlendirmek. Bakanlk olarak aile birliini korumak ve güçlendirmek için bu tür projeleri yaygnlatracaz. diye konutu.

Projeye ön kaytlar 15 Ekim Sal günü saat 14.00ten itibaren internet üzerinden (www.sgkkurumsalcocukbakm.org) e-devlet ifresiyle yaplabilecek.

Ana Sayfaya Git