Çarpık kentleşmeye imkan verilmeyecek

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; “Çarpık kentleşmeye izin verilmeyecek, tüm imar uygulamaları ilimizin genel durumu göz önünde bulundurularak mevzuat doğrultusunda hayata geçirilecek"dedi.

Haberler 29.06.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Belediye Bakan Erdal Arkan, çevre ve ehircilik Bingöl l Müdürü Abdulkadir Arslanboa ve kentteki yap denetim firmalarnn temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantda konuan Bakan Arkan, kentin imar uygulamalarnda çevre ve ehircilik Müdürlüü ve yap denetim firmalaryla ortak çalma yürütüleceini vurgulad.

Resmi mevzuat dndaki imar uygulamalarna kesinlikle izin verilmeyeceini vurgulayan Arkan, imar kanununa muhalefet edip, kentin estetik görünümünü bozmaya çalan inaat firmalarna ar yaptrmlar uygulanacan söyledi.

çARPIK KENTLEYMEYE DUR

Yatay mimariye özen göstereceklerine deinen Bakan Arkan, ilimizin estetik görüntüsünü bozan, çarpk kentleme uygulamalarna müsaade etmeyeceiz. çevre ve ehircilik Müdürlüümüzle ortak hareket ederek, imar uygulamalarn bu çerçevede hayata geçireceiz. Bu noktada da istiareye önem vereceiz ve yanl uygulamalara asla izin vermeyeceiz diye konutu.

naat denetimlerinin de sklatrlacan kaydeden Arkan,mar Müdürlüü bünyesinde oluturulan inaat kontrol ekiplerimiz, çevre ve ehircilik Müdürlüü ekipleri ve yap denetim ekipleriyle ortak hareket ederek denetimleri sklatracak. Mevzuata uymayan, imar müdürlüümüzün izin verdii haller dna çkan ve genel kurallara uymayan inaat firmalarna cezai yaptrmlar uygulanacaktr. Bu hususta hiçbir ekilde taviz verilmeyecektirifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git