Çermikli üreticiye ‘fıstık’ gibi gelir

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde dağlık alanlarda doğal olarak yetişen ve hiçbir ekonomik getirisi olmayan menengiç ve bıttım ağaçlarının aşılarla fıstığa dönüştürülmesiyle fıstık bereketi yaşanıyor. Bu yıl 25 kırsal mahallelerde yaklaşık 600 ton fıstık üretildi.

Haberler 17.08.2018 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çermik ilçesinde dalk alanlarda doal olarak yetien ve hiçbir ekonomik getirisi olmayan menengiç ve bttm aaçlarnn alarla fsta dönütürülmesiyle ilçede fstk bereketi yaanyor. lçede yetien menengiç ve bttm aaçlarn daha önceki yllarda fstk aacna dönütüren Tarm ve Orman ilçe Müdürlüü, ilçeyi fstk üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyor.

FISTIK BÖLGES

lçede önemli fstk üreticilerinden Tacettin Baran, konuyla ilgili yapt açklamada, doada kendiliinden yetien ve hiçbir ekonomik getirisi olmayan bttm ve menengiç aaçlarna fstk as yaptklarn söyledi. Baran, bu çalmadan çiftçilerin önemli gelir elde ettiini belirterek, çermikte yaklak 500 bin ile 600 bin arasnda menengiç ve bttm aac mevcuttur. Bu aaçlar Antep fstyla ayn familyadan olduu için, bunlarn üzerine alama yaplabilmektedir. Menengiç ve bttm aaçlar daha çok ilçenin krsal mahallelerinde mevcuttur. lçe genelinde bu yl yaklak 600 ton Antep fst üretimi gerçekletirildi. Buda ilçenin ekonomisine büyük katk salamaktadr dedi.

Ana Sayfaya Git