Çermik'te 90 girişimci

Çermik ilçesinde girişimcilik eğitimi alan 90 kişiye belgeleri törenle verildi.

Haberler 23.02.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn çermik ilçesinde giriimcilik eitimi alan 90 kiiye belgeleri törenle verildi.

çermik Kaymakaml ve KOSGEB i birliiyle düzenlenen kursta eitimi baaryla tamamlayan 30u kadn 90 kiiye belgelerinin verilmesi için tören düzenlendi.

Kaymakam Nazl Demir, törende yapt konumada, doas, tarihi, kültürü ve en önemlisi vatanna, milletine bal, huzur ve güven ortamn seven insan ile çermikin Diyarbakrn, bölgenin ve Türkiyenin incisi olduunu belirtti.

Allahn izniyle hepimizi günler günler bekliyor. Kaplcalarndan tutun da bütün potansiyelini hep birlikte deerlendireceimiz ilçemiz için çok güzel projelerimiz var. diyen Demir, sözlerini öyle sürdürdü:

Köy ve mahalle ziyaretlerimizde gençlerimiz, kadnlarmz çalmak istediklerini belirtiyorlard. Bir kadnn, giriimcilik belgesi alamadn söylemesi üzerine bu kursu açmaya karar verdik. htiyac olanlara, giriimcilere ve kendi iini yapmak isteyenlere, özellikle de kadnlara yönelik bu kursu açtk.

GRMCLK BELGES

lçede giriimci saysn artrmak istediklerini kaydeden Demir, kursa youn bir katlmn olduunu, hatta baka ilçelerden de bavuru olduunu dile getirdi.

Demir, Öncelii ilçemize verdik. 90 kiiye belge vereceiz. nallah hayrl olur. Lütfen bu belgeleri alp bir kenara koymayn, hepiniz bunlar deerlendirmeye bakn. lçenin zengin potansiyeli var. Herkesin i yapabilecei pek çok alan mevcut. Giriimci bir ruhla inallah ilçemizi kalkndracaz. ifadelerini kulland.

Törende daha sonra 90 kiiye belgeleri verildi.

Törene, çermik Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu, kurum temsilcileri ve kursiyerlerin aileleri katld.

Ana Sayfaya Git