Çermik’te seracılık istihdama katkı sağlıyor

Çermik İlçe Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, “Örtü Altı (Sera) Sebze Yetiştiriciliği” projesinin sonuçlarını yerinde incelemek üzere Karataş köyünü ziyaret etti

Haberler 15.08.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermikin Karata köyünde ikamet eden Salim Demir isimli çiftçimize, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf tarafndan, Sosyal Riski Azaltma (SRAP) projesi kapsamnda Örtü Alt (Sera) Sebze Yetitiricilii destei verilerek hayata geçirilen projenin ziyareti gerçekletirildi.

SERACILIK STHDAM YARATIYOR

Ziyarette Kaymakam Sayn Mehmet erif Olçaa, lçe Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf Müdürü, lçe Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürü ve lçe Milli Eitim Müdürü elik etti. Olca, Proje kapsamnda ilçemizde toplam 6 adet örtü alt sebze yetitiricilii projesi hayata geçirilmi olup, projeden toplam 16 aile geçimini salyor. Seralarda çalan içilerle beraber bu say daha da artmaktadr. Yaklak 4 dönüm üzerine kurulu serann yllk üretim kapasitesi 140 tondur. Serada salatalk, domates, biber ve benzeri sebzeler yetitirilmekte olup ilçemizin salatalk ihtiyacnn büyük bir bölümü karlanmaktadr. çermik ilçemiz, sera ürünlerinde da baml bir ilçe iken yaplan projeler sayesinde bir nebze de olsa da bamllktan kurtulmutur dedi.

Kaymakam Olça, projenin örnek bir proje olduunu belirterek, çiftçimiz Salim Demir nezdinde tüm çiftçilerimizi tebrik ederek, ürün çeitliliinin ve sera kapasitelerinin artrlmas yönünde her zaman çiftçilerimizin yannda olacamz belirtmek isteriz diye konutu.

Ana Sayfaya Git