Cevdet Yılmaz: Sütaş, alımlarla Bingöl'e her ay 60- 70 milyon lira aktaracak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl'de 733 milyon liraya mal olacak Sütaş tesislerinin çalışmalarını yerinde inceledi. Bu yatırımın Doğu ve Güneydoğu'nun hayvancılığına büyük bir ivme katacağını belirten Yılmaz, "Sütaş, yaptığı alımlarla doğrudan 60- 70 milyon lira, her ay, Bingöl'e sıcak para aktarmış olacak" dedi.

Haberler 22.06.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ak Parti Genel Bakan Yardmcs ve Bingöl Milletvekili Cevdet Ylmaz, Sükan Bingöle yapaca, 733 milyon liraya mal olacak tesisin çalmalarn yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Ylmaz, Türkiyede ilk kez Bingöl tesisinde embriyo üretim merkezinin kurulacan söyledi. Tesiste, süt ürünleri tesisi, yem fabrikas, biogaz üretiminin yan sra bir de embriyo üretim merkezi olacacan belirten Ylmaz, Embriyo üretim merkezimiz çok önemli. Türkiye birtakm rklar ithal etmek zorunda kalyor. Kendi verimli rklarmz yetitirmemiz için de çok önemli bir tesis. Embriyo üretim merkezi, Bingöl tesisine özel bir durum. Embriyo merkezi gibi teknolojik tesisler, bütün Türkiye için çok önemli iler yapacak. Bu anlamda hem bölgesel, hem de ulusal bir önemi var dedi.

UZAY TESS KURSANIZ BU KADAR ETKLEMEZ

Tesisin tamamlanmas durumunda bin kiiye istihdam salayacan ifade eden Ylmaz, Dolayl olarak 10 bin aileye kadar faydas olacak. Süta, yapt almlarla dorudan 60- 70 milyon lira, her ay Bingöle scak para aktarm olacak. Bu ekonomide bir döngü oluturacak. Bu çarpan etkisi ile birlikte oldukça yüksek bir kalknma etkisi olacak. Bingöle bir uzay tesisi kursanz, bu kadar etkilemez. çünkü o tür tesislerde 300-500 kii çalr, arada çkar restoranda yemek yer, sinemaya giderler. Yerel hammadde kullanmadklar için, bu ölçüde bir etki oluturmaz. nallah bu çarpan etkileri ile birlikte Bingöl ekonomisinde bir sçrama olacak. Tek bana Sütan yapt yatrm, 733 milyon lira tutuyor. Bu baka yatrmlar da tetikleyecek. Küçük ve orta ölçekli birçok iletme geliecek. Bu iletmeleri de iin içine katarsanz, 1 milyar liraya yakn bir yatrmdan bahsediyoruz diye konutu.

Dier büyük iletmeleri de Dou ve Güneydouya yatrm yapmaya davet eden Ylmaz, Buralar uzun yllar bakir kalm bölgeler. Ekonomik potansiyel gerçekten çok yüksek. Genç nüfus, altyap, emek gücümüz var. Genç nüfusumuz daha iyi eitim görüyor. Bu bölgede çok uygun bir yatrm iklimi var. Huzur ve güven ortam da pekimi durumda. Bu bölgede ihracat imknlar da söz konusu. Ben inanyorum ki, baka büyük ölçekli iletmeler de Dou ve Güneydounun deiik illerinde lokomotif görevi görecek yatrmlar yapacaklar eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git