Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 25 ildeki 235 arsayı satışa çıkarıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Ankara, İstanbul ve İzmir'in de arasında bulunduğu 25 ilin bazı ilçelerinde atıl durumda bulunan arsalar, yarın düzenlenecek açık artırma ile satışa sunulacak. Ankara ve İzmir'de yarın yapılacak arsa müzayedesinden elde edilecek gelirin tamamı kentsel dönüşüme kaynak oluşturacak.

Haberler 16.09.2021 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan alnan bilgiye göre, arsa müzayedesinde, Ankarann Bala, Gölba ve Sincan ilçelerinde 33, stanbul ilede 4, zmirin Aliaa, Bayndr, Bornova, çeme, Dikili, Menderes, Seferihisar ve Gaziemir ilçelerinde 47, Mulann Bodrum ilçesinde 2, Antalyann Aksu ve Konyaalt ilçelerinde 7, Aydnn Didim ve Kuadas ilçelerinde 31, Balkesir Edremit ilçelerinde 7, Tekirdan Marmaraerelisi ilçesinde 5, Edirnenin Enez ilçesinde 6, Eskiehirin Odunpazar ve Tepeba ilçelerinde 13, Mersinin Erdemli ve Yeniehir ilçelerinde 28, Nevehirin Kozakl ilçesinde 24, Nidenin Bor ilçesinde 4, Kütahya Merkezde 2, Kayseri Melikgazide 4, Adanann Sarçam, Kozan ve çukurova ilçelerinde 7, Adyaman Merkezde 3, Bursa Osmangazi, Samsun lkadm, Hatay Kumlu, Kahramanmara Onikiubat, Ar Diyadin, rnak Cizre, anlurfa Eyyübiye ve Van pekyolunda birer olmak üzere toplam 235 arsa açk artrma ile satlacak.

Müzayede sonucunda tekliflerin Bakanlkça deerlendirilmesinin ardndan arsalar satn alacak gerçek veya tüzel kiiler belirlenecek.

Arsalarn çounluunu konut alanlar olutururken, stanbul iledeki 4 günübirlik turizm tesis ve park alan, Nevehir Kozakldaki 24 turizm tesis alan, rnak Cizredeki bir akaryakt ve bakm istasyon arsas ile anlurfa Eyyübiyedeki bir oto galericiler alan dikkati çekiyor.

Arsa gelirleri kentsel dönüüme

Bakanlk, yaplacak müzayede ile atl durumdaki ticaret ve sanayi arsalarn yatrmclara sunarak, kentlerin yatrm ve istihdamnn gelitirilmesine katkda bulunacak.

Ayrca tüm arsalardan elde edilecek kazanç, kentsel dönüüm hesabna aktarlarak, riskli binalarn tasfiyesi ve olas afet durumlarnda kullanlacak.

Müzayede, yarn saat 10.30da, Ankarada çevre ve ehircilik Bakanl, zmirde Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu ile internet üzerinden www.emlakmuzayede.com.tr adresinden yaplacak.

Ana Sayfaya Git