Cezaevinden "usta" olarak çıkıyorlar

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki açık cezaevinde marangoz ve demir atölyesinde gördükleri kursların ardından ustalaşan hükümlüler, okul sıraları, piknik masaları, kuş yuvaları ve kamelya gibi ürünler yaparak maharetlerini sergiliyor.

Haberler 19.10.2017 - 08:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 450 mahkumun kald Akçakale Açk Ceza nfaz Kurumunda hükümlülere yönelik, eitimciler nezaretinde çeitli meslek edindirme kurslar düzenleniyor.

Hükümlüleri mesleki faaliyetlere yönlendirmek, zamanlarn verimli hale getirerek olumsuz düüncelerden uzaklamalarn ve bütçelerine katkda bulunmalarn salamak amacyla açlan demircilik, marangoz, sebzecilik, berberlik gibi çeitli kurslara katlanlar, örendikleri meslekleri cezaevi atölyelerinde icra etme imkan da buluyor.

Kurslarn baaryla tamamlayan hükümlüler, okul sras ve masas, ku yuvas, kamelya ve piknik masas gibi farkl eyalar üreterek örencilere ve topluma faydal olmann mutluluunu yayor.

MESLEK ÖRENYORLAR

anlurfa Cumhuriyet Basavcs Sadi Doan, Akçakale Açk Ceza nfaz Kurumunda hükümlülere yönelik çeitli kurslar düzenlediklerini söyledi.

Son yllarda, hükümlülerin ailelerine ve topluma slah edilmi bir ekilde ulatrlmas kapsamnda, cezaevlerinde çok ciddi deiiklikler olduunu aktaran Doan, Bu kapsamda cezaevlerimizde i kollaryla ilgili birçok faaliyette bulunuyoruz. Akçakale ilçemizdeki cezaevinde de demircilik, marangozluk, isot ekimi, berberlik gibi meslek edindirme kurslarmz bulunuyor. Amacmz, hükümlülerimizin salkl bir ekilde meslek örenerek yeniden topluma kazandrlmasn salamaktr. dedi.

Cezaevi Müdürü Yaar Yüz de hükümlülerin rehabilite edilip, topluma adapte olabilmeleri için çeitli meslek kurslar düzenlediklerini bildirdi.

Hükümlülerin cezalarn tamamladklarnda ailelerine katkda bulunabilecekleri bir meslek sahibi olmalarn amaçladklarn ifade eden Yüz, Milli eitim müdürlüü ile yaplan anlama kapsamnda yllk 5 bin okul sras ile masa üretiyoruz. anlurfa Orman letme Müdürlüü ile yaptmz anlama kapsamnda ise yaklak 5 bin ku yuvas yapyoruz. Ayrca piknik masas ile taleplere göre kamelya da üretiyoruz. Hükümlülerimiz hem meslek öreniyor hem de bütçelerine katkda bulunuyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git