Cezaevlerinin ekmeği mahkumlardan

Van Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında kurulan "Fırın ve Unlu Mamuller Atölyesi"nde kentteki 5 cezaevi için unlu mamuller üreten hükümlüler, bu sayede hem para kazanıyor hem de geleceğe daha iyi hazırlanıyor.

Haberler 26.01.2018 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Açk Ceza nfaz Kurumu Müdürlüünce hazrlanan proje kapsamnda kurulan Frn ve Unlu Mamuller Atölyesinde çalan hükümlüler, kentteki 5 cezaevi için unlu mamuller üreterek meslek öreniyor.

Adalet Bakanl Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüü Yurtlar Daire Bakanlnn onaylad proje ile geçen yl temeli atlan ve 5 ayda tamamlanan atölyede üretim yapan hükümlüler, cezaevlerine dardan ekmek alnmasnn önüne geçerek devletin tasarruf salamasna da katk sunuyor.

Bo zamanlarn atölyede çalarak deerlendiren hükümlüler, hem aldklar ücretle ailelerine yük olmuyor hem de gelecee güvenle hazrlanyor.

Hayatlarnda ilk kez un eleyip hamur youran ve ekmek ekillendiren hükümlüler, tahliye olduktan sonra da mesleklerini sürdürerek kendi ilerini kurmay hedefliyor.

HÜKÜMLÜLERMZ MESLEK ÖRENMEK çN çOK STEKL

Van Açk Ceza nfaz Kurumu Müdürü Mecit Demirci, AA muhabirine yapt açklamada, Yurtlar kanalyla açtklar frnn 637 metrekare üzerine kurulduunu ve 20 hükümlünün Halk Eitim Müdürlüü ve -Kur i birliiyle meslek örendiini söyledi.

Frnn günlük 12 bin ekmek üretim kapasitesine sahip olduunu ve kentteki 5 cezaevinin ihtiyacn karladn belirten Demirci, unlar kaydetti:

Frnmzda meslek örenen hükümlülerin dardaki frnlarda i bulma ihtimalleri çok yüksek. Kendilerine vereceimiz sertifikalarla istedikleri yerde çalabilecekler. Hükümlülerimiz bu konuda çok istekli. lk günden itibaren meslek örenebilmek için büyük gayret gösteriyorlar. Halk Eitim Müdürlüü ve -Kur ile koordineli yapacamz kurslarla hükümlülere sertifika ve belge vereceiz. Hükümlü arkadalarmz çok istekli. Meslek örenmek istiyorlar. Cezalarn tamamlayarak topluma bir meslek örenmi olarak çkmak istiyorlar.

Öncelikle ceza infaz kurumlarnn ihtiyacn karlamay amaçladklarn bildiren Demirci, hükümlülerin poaça, pasta, simit gibi unlu mamullerin üretilmesi konusunda gerekli eitimi almalarn salayarak mesleklerini pekitirmelerine imkan tanyacaklarn dile getirdi.

- MESLEK ÖRENEREK GELECEE GÜVENLE BAKMAK STYORUZ

Atölyenin sevkiyat bölümünde çalan hükümlülerden E.Ö, bu tür atölyelerin açlmasnn kendilerine büyük yarar saladn dile getirdi.

Atölye sayesinde yapabilecekleri bir ileri olacan vurgulayan E.Ö, Maddi olarak da cezaevinde bize büyük katks oluyor. Ailemizi maddi külfetten kurtaryoruz. Burada emei geçen bu i yurtlarnn açlmasn salayan herkese teekkür ederim. lk kez burada çalyoruz. nallah buradan sertifika sahibi olarak çktmzda kendi ilerimizde çalmay düünüyoruz. Bo kalmyoruz, zamanmz çalarak deerlendirmek bize iyi geliyor. diye konutu.

Hükümlülerden E.O. ise cezaevi yönetiminin çabalaryla kurulan atölyede meslek sahibi olduklarn anlatarak, unlar söyledi:

Hükümlü arkadalarmza en iyi hizmeti vermek için burada çaba gösteriyoruz. Yaptmz yanltan dolay 5 yldr cezaevindeyim. Bu yanl bir daha yapmamak amacyla i yurtlar bünyesinde açlan bu atölyelerde çalyoruz. Dier mahkum arkadalarma da bu atölyelerde çalmalarn tavsiye ediyorum. Burada çalsnlar ve meslek sahibi olsunlar ki bir daha böyle yanllara dümesinler. Burada hem günlerimiz daha güzel geçiyor hem de meslek öreniyoruz.

Cezaevinden çktnda kendi iini kurmay planladn anlatan hükümlülerden F.Ö, elinde bir sertifikas olaca için imdiden mutlu olduunu dile getirdi.

Sertifika sayesinde örendii meslei yaparak ailesine bakma imkannn olacan vurgulayan F.Ö, Cezaevi insanlar için zor olabilir ama buradan bir eyler kazanp çkarsa o zaman iyi olur. nsanlar burada meslek sahibi olsa darda kendi iini yapabilir. Bu projenin salanmasnda emei geçenlere teekkür ederim. dedi.

Ana Sayfaya Git