Çiftçi borçları faizsiz yapılansın

TZD Genel Başkanı Demirtaş'tan "çiftçi borçları faizsiz yapılandırılsın" talebi

Haberler 17.06.2021 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Ziraatçlar Dernei (TZD) Genel Bakan Hüseyin Demirta çiftçinin, Türkiye Tarm Kredi Kooperatifleri (Tarm Kredi) ve Ziraat Bankasna olan borçlarnn faizinin silinip ana parann be eit parçaya bölünmesini içeren bir yaplandrma talep ettiklerini bildirdi.

Demirta, yapt yazl açklamada, tarm sektöründeki yapsal sorunlarn konjonktürel skntlarla birleerek büyüdüünü, bunlara kuraklk olgusunun da eklendiini vurgulad.

Son zamanlarda çiftçilerin skntlarnn arttna iaret eden Demirta, bu kapsamda desteklerin de artrlmas gerektiine dikkati çekti.

çFTç BORçLARI FAZSZ YAPILANDIRILSIN

Demirta, çiftçinin borçlarn ödeyememesi durumunda akla gelen ilk çarenin yaplandrma olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Yaplandrma genelde borcun yüzde 30 civarnda bir bölümünün pein ödenmesi artna balanmakta ve faizlerde indirim yaplmamaktadr. çiftçinin talebi ise Tarm Kredinin ve Ziraat Bankasnn borçlarnn faizinin silinip ana parann be eit parçaya bölünmesini içeren bir yaplandrmadr.

Üreticilerin özel bankalara olan borçlar da hzla kabarmaktadr. Yaplandrma d kalan bu borçlarn da yaplandrlmas için bir formül bulunmaldr. Bu formül, söz konusu borçlarn Ziraat Bankasna devredilmesi ve faizlerinin silinerek ödemelerin takside balanmas eklinde olabilir.

Ana Sayfaya Git