Çiftçi çaresiz

Bahar ve kış aylarında yeterli miktarda yağış almayan Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ciddi bir kuraklık yaşanırken, çiftçiler bir yandan kuraklık ile mücadele ederken diğer yandan elektrik kesintileri ile mücadele ediyor.

Haberler 26.04.2022 - 02:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Bölge ekonomi ve istihdamnda önemli bir yer tutan tarm sektörü, bu yl da geçen yl olduu gibi oldukça zor günler geçiriyor. Tahl ambar konumunda olan Güneydou Anadolu Bölgesinde buday, arpa ve mercimek gibi birçok ürün, yeterli miktarda ya almamas nedeniyle kurumaya balam durumda. Kuraklk nedeniyle tarlalarn kendi imknlar ile sulamaya çalan çiftçiler, yaanan elektrik kesintileri nedeniyle yeteri kadar sulama yapamamaktan ikyetçi.

Diyarbakrda ekonomik olarak önemli bir yere sahip olan tarm sektörü geçen yl yaanan kuraklk nedeniyle toparlanamamken, bu yl da yeteri ya alamamas nedeniyle kuraklk riski ile kar karya.

KURAKLIK VE ELEKTRK KESNTLER

çnar ilçesine bal Yaprakba (Bar) Mahallesinde çiftçilik yapan Nuri Demirta, yeteri kadar sulama yapmadklar takdirde ekinlerinin yanmaya balayacan belirterek, Yaklak 1 haftadr elektriklerimizde sknt var. çiftçiler kuraklk nedeniyle zor durumda. Arazilerimizi sulamamz gerekiyor, elektrikler gidip-geldiinden dolay sondajlarmz yanyor, sulama yapamyoruz. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bekliyoruz. ifadelerini kulland.

çFTç VERM BÜYÜK ÖLçÜDE DÜECEK

Yaanan elektrik kesintileri yüzünden on binlerce liralk maddi kayp yaadklarn belirten Abdülaziz Sadkolu, ise Türkiyede zaten ekonomik kriz var. Ekinlerimiz de elektrik kesintileri yüzünden kurumak üzere, perianz, zor durumdayz. Devlet yetkilileri bu soruna bir el atsn. Bütün ekinlerimiz yanm durumda, ikide bir elektrik de gidip-geliyor. Dalgçlarmz, elektrik panolarmz hep yand. Elektrik ücretini alyorlar, fakat elektriklerimiz yoktur. Bir yandan bu pahallk var, insanlarn durumu iyi deil, budayn kilosu 7 liray geçmi durumda. Bir ekmein fiyat 5 lira olmu, böyle giderse 10 liray bulur. Evdeki beyaz eyalarmz dahi yanm durumda. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git