Çiftçi desteğine dokunulmasın! Kesilmesin!

Tarımsal desteklerden kesinti yapılmamasına ilişkin teklif sektör temsilcilerini memnun etti

Haberler 06.10.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm sektörü ve çiftçilerin desteklenmesi amacyla yaplan ödemelerden kesinti yaplmamasn içeren kanun teklifi sektör temsilcileri tarafndan olumlu karland.

Meclis Bakanlna sunulan Vergi Usul Kanunu ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifine göre, tarm sektörü ve çiftçilerin desteklenmesi için kamu kurum ve kurulular tarafndan yaplan destekleme ödemeleri gelir vergisinden istisna tutulacak ve bu ödemelerden herhangi bir vergi kesintisi yaplmayacak.

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birlii Genel Bakan Mehmet Ali Ünal, düzenlemeye ve çiftçilere salanan desteklere ilikin deerlendirmede bulundu.

çiftçilerin sel, kuraklk, don gibi doal koullardan etkilenmeden üretimi devam ettirebilmesinin desteklere bal olduunu belirten Ünal, salanan desteklerin yeterli olmadn söyledi.

Desteklerden yaplan kesintilere dikkati çeken Ünal, lçe tarm müdürlüünde çalan meslektalarmzn ödeme zaman çkard icmaller ile bankadan çiftçiye ödenen para her zaman farkl olmutur. çiftçiler de hep bu durumdan ikayet etmitir. çünkü ellerine geçen ödemeden yüzde 4e yakn gelir vergisi kesintisi, Ziraat Bankas komisyonu gibi kesintiler ana destek miktarndan düülerek hesaba yatmaktayd. imdi AK Parti tarafndan Meclise sunulan kanun teklifine göre kesintiler yaplmayacak. Bu geç bile kalnan teklif çiftçilerimize yaplacak büyük bir kolaylktr. Hem onlara sembolik bir jest olacak hem de maddi girdi salayacaktr. Temennimiz devletimizin çiftçilerimize bunun gibi daha çok müjdeyle katk salayacana yöneliktir. Söz konusu deiiklii destekliyor ve ilgililere teekkür ediyorum. dedi.

Ünal, küçük üreticinin yannda olunmas gerektiine iaret ederek, tam bamszln yolunun her alanda üretimden geçtiini dile getirdi.

KÜçÜKBA YETTRCLER ATILAN ADIMDAN MEMNUN

Türkiye Damzlk Koyun Keçi Yetitiricileri Merkez Birlii (TÜDKYEB) Genel Bakan Nihat çelik de Tarm ve Orman Bakanl sistemlerine kaydolup bitkisel ve hayvansal üretim yapan yetitiricilere verilen desteklerden yüzde 2 ile 4 stopaj vergisi kesintisi yapldna dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Bu gerçekten de yasalara aykr bir durumdu. Bu sorunu her platformda dile getirdik ve iptal edilmesini istedik. Dantay 3. Dairesi, doru bir karar vererek desteklerden alnan haksz vergileri iptal etti. Desteklerden kesinti yaplmamas konusunun kanun teklifiyle Meclise tanmas yetitiricilerimizi ayrca memnun etmitir. Bu haksz uygulamaya Türkiye Büyük Millet Meclisi dur diyecektir. Hükümetimize teekkür ediyoruz.

Ana Sayfaya Git