Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuru süresi uzatıldı

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kaydını yaptıramayan çiftçiler için müracaat süresi 31 Aralık 2017'ye uzatıldı.

Haberler 17.12.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn, çiftçi Kayt Sistemi Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelii Resmi Gazetede yaymlanarak, 30 Hazirandan geçerli olmak üzere yürürlüe girdi.

Buna göre, 2017 üretim yl çKS kaydn 30 Hazirana kadar yaptramayan çiftçiler için süre 31 Aralk 2017ye kadar uzatld.

Bakanlktan konuya ilikin yaplan açklamada, çKSnin çiftçilerin kayt altna alnd tarmsal veri taban olarak hazrland hatrlatld.

KAYIT SSTEM

çKS Yönetmeliine göre, üretim ylna ilikin çiftçi bavurularnn 30 Haziranda sona erdii belirtilen açklamada, çiftçilerin bu tarihten sonra sahip olduklar veya kiraladklar tarm arazileri hariç çKSye yeni bir çiftçi ve arazi kayd yaplmamaktadr. ifadesi kullanld.

Açklamada, yönetmelie eklenen geçici maddeyle bu üretim ylna ilikin bavurularn yapamayan çiftçilerin, 31 Aralka kadar müracaatta bulunabilecekleri vurgulanarak, unlar kaydedildi:

çKS, Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanl tarafndan oluturulan ve çiftçilerin kayt altna alnd tarmsal veri taban. Bu sistemin çeitli fonksiyonlar mevcut olup tarmsal destekleme araçlarnn etkin ve rasyonel bir ekilde planlanmas ve uygulanmasnda kullanlyor. Bakanlkça, çKS verileri gözetilerek çiftçilere tarmsal destekleme ödemeleri yaplyor.

Ana Sayfaya Git