Çiftçiler tarlaya indi

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde organik çilek hasadına başlandı

Haberler 18.05.2020 - 01:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Hazro ilçesinde terör olyalarnn son bulmasyla birlikte ilçe halk tarlalarnda rahatça üretim yapyor. 3 dönümlük alana ekilen organik çilek hasadna baland.

Hazro Kaymakamlnn desteiyle Tarm ve Orman lçe Müdürlüünün koordinesinde yetitirilen çilein hasadna bu sezon ar yalardan dolay 1 ay gecikmeli baland. Sabahn erken saatlerinde çilek bahçesine gelerek hasada balayan çiftçiler, ilk ürünlerini kasalara doldurup sata hazr hale getirdi. Kilogram 10 liradan alc bulan çilek hasad, drone ile havadan da görüntülendi.

YAILAR VERM DÜÜRDÜ

Geçen yla oranla yalardan dolay verimin dütüünü aktaran çiftçi Tark Arca, Sarcanak Mahallesinde yeni yatrmlarn da gerçekleeceini söyledi. Arca, Ar yalardan dolay verim biraz düük. 3 dönümlük bir alan, hibe desteiyle almtk. Tarm ve Orman lçe Müdürlüü GAPtan yüzde 70ini karlad, yüzde 30unu ise biz karladk. nallah valimiz bir söz verdi, belediye kaynakl 10 dönüm hibe eklinde yapacaz. Normalde 1 dönümde 4 tona yakn alabiliyorduk, ar yatan dolay bu yl baya bir etkilendik, 1 buçuk ton anca geliyor. Kilosunu 10 liradan satyoruz. Tamamen organik, hiçbir ilaç, gübre yoktur. Hazro bölgesinde benden baka çilek eken yok, öretmenler, polis, asker, memur kesim olmak üzere vatandalar araçlar olanlar gelip bahçeden kendisi de kesip topluyor dedi.

Ana Sayfaya Git