Çiftçilerden ödemeyenin elektriğini kesin çağrısı!

Türkiye’de elektrikle tarımsal sulamanın yarısının yapıldığı Dicle Elektrik dağıtım bölgesindeki çiftçilerin son yılların en iyi hasatlarından birini gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Haberler 22.10.2017 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylda 20 milyar kilovatsaatin (kWh) üzerinde elektriin tüketildii Dicle Elektrik datm bölgesinde, toplam tüketimin dörtte biri tarmsal sulamada kullanlyor. Özelletirme sonrasnda gerçekletirilen yatrmlarla tarmsal sulama kullanclarna kesintisiz enerji sunan enerji irketinin en büyük sknts, elektrik borcunu ödememeyi alkanlk haline getirmi sulama birlikleri yüzünden tüketilen enerjinin bedelinin çok az bir ksmnn tahsil edilebilmesi. çünkü borcunu ödemeyen elektrik aboneleri, borcunu düzenli ödeyen abonelerin de zarar görmesine neden oluyor.

Dicle Elektrik tarma büyük destek salyor

çiftçilere destek olmak için çiftçinin kulland elektriin yaklak üçte 2sini talep etmeyen Dicle Elektrik, bu uygulamasyla, bir anlamda tarma bölgedeki en ciddi destei salyor. Buna ramen tarmsal sulamada kullanlan elektrikte tahsilat sorunu yaayan irket, ödemelerini düzenli yapan ve hakl olarak kesintisiz ve daha kaliteli enerji talep eden dier çiftçilerin de talebiyle, ödemelerini yapmayanlarn enerjisini kesmeye hazrlanyor.

Genel Müdür Mardinde uyarmt

Hafta banda Kzltepe Hububat Ticaret Merkezini ziyaret eden Dicle Elektrik Genel Müdürü Murat Karagüzel, Zahireciler Odas Bakan Mehmet erif Öter, muhtarlar, STK temsilcileri ve çiftçilerle görüürken, ödemelerle ilgili yaanan bu sorunun iyi niyet çerçevesinde ve diyalog yoluyla çözülmesinin gereine iaret etmi ve Tahsilat yaplmad takdirde kanunen baz tedbirlere bavurmamz kaçnlmaz olacaktr uyarsnda bulunmutu. çiftçiler ise, 42 yl önce balayan Güneydou Anadolu Projesinin (GAP) bir an önce tamamlanmas durumunda elektrik konusunun kendileri için artk sorun olmaktan çkacan bildirmiti.

Ödemeyenin elektrii 1 Kasm itibariyle kesilecek

Elektrik irketi bu uyarnn ardndan önümüzdeki haftadan itibaren kulland elektriin bedelini ödemeyen çiftçilerin enerjisini kesmeye hazrlanyor. Konuyla ilgili Mardinde bir gurup çiftçi temsilcisi ile bir araya geldii srada konuan Genel Müdür Murat Karagüzel öyle dedi:

çiftçi son yllarn en iyi hasadn yapt ama biz enerji irketi olarak tahsilat anlamnda hasat yapamyoruz. Kulland elektrii düzenli ödeyen çiftçi hakl olarak daha kaliteli hizmet istiyor. Öneri de onlardan geldi. Biz üzerine düeni gerei gibi yapan müterilerimizin hakl taleplerini yerine getirerek önümüzdeki haftadan itibaren ödemesini yapmayanlarn enerjisini keseceiz. Buradan söz konusu çiftçilere son kez ödemelerini yapmalar için sesleniyorum. Yarn zor durumda kaldklarnda sorumlusu kendileri olacaktr, biz deil.

Ana Sayfaya Git