Çiftçilerden su protestosu

ŞANLIURFA'nın Suruç ilçesinde bir grup çiftçi, ekili tarlalarına yeterli su verilmediği iddiasıyla Devlet Su İşleri'ni (DSİ) dövizlerle protesto etti. Kanal tünellerinde oluşan arıza nedeniyle sıcak havada ekinlerinin kuruduğunu belirten Suruç Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Gündoğdu, "Şimdi ekinlerimiz susuzluktan kurudu.

Haberler 25.07.2018 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suruça bal 38 mahallede pamuk ekili tarlalarna DSye ait sulama kanaletlerinden yeterli su verilmediini iddia eden bir grup çiftçi, DS 15inci Bölge Müdürlüü önünde dövizlerle protesto eylemi yapt. R1, R2 ve R5 hatlar üzerindeki arza nedeniyle rotasyonlu olarak sulama yaptklarn, bu nedenle de ekinlerinin kuruduunu ifade eden Suruç Muhtarlar Dernei Bakan Hüseyin Gündodu, susuzluktan ekinlerinin kurumaya yüz tuttuunu ifade ederek unlar söyledi:

Bugün Suruç sulama suyu nedeniyle DS tarafndan madur edilen çiftçiler olarak sesimizin duyulmas ve Tarm ve Orman Bakanmz Bekir Pakdemirliye bu sorunumuzu anlatmak için toplandk. Daha önceden nisan ve mays aylarnda ekilen buday, arpa ve mercimek hububatlarmzn çou, DS tarafndan boru arzalar nedeniyle sularmz kesildii için kurudu. 50 derece scakln olduu bir bölgede suyumuz yeterince karlanmad için bu sefer 3 günlük, R1, R2, R5 boru hatlarnda uygulanan rotasyonlar sonucu ürünlerimiz pamuk ve msra yeterince su verilmedii için kurumaktadr.

Maduriyetlerinin giderilmesini isteyen çiftçiler, Atatürk, Köylü milletin efendisi derdi; imdi köylülerimiz ehrin en rezil ve perian insandr diyerek tepkilerini dile getirdi.

Polisin önlem ald eylemde, temsilci seçilen çiftçiler, DS Bölge Müdürlüü yetkilileriyle görütürülmek üzere içeri alnd.

DS: ROTASYON SÜRESN KISALTACAIZ

DS Bölge Müdürlüü yetkilileriyle görüen çiftçilere, sorunun çözülecei bildirildi. çiftçiler görümenin ardndan eylemi bitirip, ayrlrken, DS yetkilileri ise Suruçta yaanan su sorunun giderilmesi için bölgeye rotasyonlu 3er günlük arayla su verildiini kaydetti. Yetkililer, susuzluktan etkilenen hassas bölgelerde bu süreyi ksaltmak için gerekli çalmalar balattklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git