Çiftçilere arda nohut çeşidi tanıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Mardin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından çitçilere arda nohut çeşidinin tanıtılması yapıldı.

Haberler 28.06.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2018 ylnda uygulamaya konulan projede Artukluya bal Aa Aydnl ve Küçükköy mahallerinde aralk aynda ekilerek demonstrasyonlar kuruldu. Teknik personellerin gözetiminde kontrolleri yaplan arda nohut çeidi için tarla gününü düzenlendi. Tarla gününe Tarm ve Orman l Müdürü Menduh Dinler, GAP Uluslararas Tarmsal Aratrma ve Eitim Merkezi Müdürlüünden Dr. rfan Erdemci, ilçe müdürleri ve çiftçiler katld.

NOHUT çETLER

Dinler, Aratrma enstitülerimiz tarafndan gelitirilen yerli ve mili tohumlarmzn çiftçiye tantmak, tarmn yaygnlatrmak ve tohumculukta da bamll ortadan kaldrmak amacyla bu tarla gününü düzenlemi bulunmaktayz. u an hasad yaplan nohudun verimi ortaya koyuyor ki bizim birim alanda yüksek gelir getiren alternatif ürünlere yönelmemiz gerektiini göstermektedir. Bugün hasadn yaptmz Arda nohut çeidinin bata ülke tarmna ve bölge üreticisine hayrlara vesile olmasn diliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git