Çiftçilere dönemsel prim imkanı!

Tarımsal faaliyette bulunanlar için dönemsel prim ödeme imkânı getirildi

Haberler 30.08.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetede yaymlanan Sosyal Sigorta lemleri Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna likin Yönetmelik ile Tarmsal Faaliyette Bulunanlarn sigortallk ilemlerine yönelik düzenleme hayata geçirildi.

4Bli olarak tarmsal faaliyette bulunanlarn aylk olarak ödenen primleri yaplan düzenleme ile genel salk sigortas primi ile ksa ve uzun vadeli sigorta kollar primlerinden ait olduu yln Ocak-Haziran dönemi primlerini Temmuz ay sonuna, Temmuz-Aralk dönemi primlerini takip eden yln Ocak ay sonuna kadar ödenmesi yönünde düzenleme yapld.

DÖNEMSEL PRM ÖDEME

Söz konusu düzenlemeyle tarm sigortallarnn ürün sat ile gelir elde ettikleri ve ödeme güçlerinin artt dönemlerde sigorta primlerini gecikme cezas ve gecikme zamm uygulanmadan ödeyebilmelerine imkn saland.

Ek-5 kapsamnda tarm ve orman ilerinde süreksiz çalanlarna dönemsel prim ödeme imkn getirildi

Ek-5inci maddesine tabi olan tarm ve orman ilerinde süreksiz çalanlarn aylk olarak ödenen primleri düzenleme ile genel salk sigortas primi, ksa ve uzun vadeli sigorta kollar primlerinden ait olduu yln Ocak-Haziran dönemi primlerini Temmuz ay sonuna, Temmuz-Aralk dönemi primlerini takip eden yln Ocak ay sonuna kadar ödemesi yönünde düzenleme yapld.

Ana Sayfaya Git