Çiftçilere gübre desteği

Kentin sembolü olan ve büyüklüğü ile dünyada üne sahip Diyarbakır karpuzunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla çiftçilere 15 ton gübre desteğinde bulunuldu.

Haberler 19.04.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Organik tarmn yaygnlamas için çalmalarn sürdüren Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Corafi aretli Ürünler Listesinde yer alan Diyarbakr karpuzunun yetitiriciliini yapan çiftçilere gübre destei veriyor. Genel Sekreteri Muhsin Erylmazn da katld etkinlikte Kent Ormannda 40 çiftçiye 15 ton gübre datld.

GÜBREZ DESTE

Kentte organik tarmn gelimesi için çiftçilere destek verdiklerini belirten Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz, 2018de krsal mahallelerde tarmsal kalknmann salanmas için çalmalarmz devam edecek. Daha güçlü bir tarm için sulama kanallar, hayvanlar ve tarm alanlar için göletler, makine park gibi yatrmlara imza atacaz. Bu çalmalar ile projeleri çiftçi kooperatifleri ve birlikleriyle birlikte karar vererek gerçekletireceiz dedi.

çiftçiler ise Diyarbakr karpuzunu ülke içinde ve dnda tantmak, gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirterek, Büyükehir Belediyesinin verdii destekten dolay teekkür ettiler.

Büyükehir Belediyesi, Sur ve Bismil ilçelerinde 300 dekarlk alanda Corafi aretli Ürünler Listesinde yer alan Diyarbakr karpuzu yetitiricilii yapan çiftçilere datt gübre ile birlikte 15 litre yaprak biti ilac ve 7 kilo 500 kilogram krmz örümcek ilac datt. Büyükehir Belediyesi, karpuz yetitiren çiftçilere her yl gübre destei vermeyi hedefliyor.

Ana Sayfaya Git