Çiftçilere koyun ve düve desteği müjdesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Hayata geçirdiğimiz proje ile çiftçilerimize 100 bin TL faizsiz kredi kullandırılacak. Proje sonunda ihtiyacımız olan damızlık anaç sayısının artmasına katkı sağlanacak, 7 yılda yaklaşık 1,5 milyon damızlık sığır sayısına ulaşılacak. Böylece, işletme kapasitelerin doluluk oranı artırılmış olacaktır" dedi.

Haberler 28.03.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Tarm Kredi Kooperatifleri, TGEM ve Ziraat Bankas arasnda, 500 bin Anaç Koyun ve 250 bin Düve Projesi Protokolü gerçekletirildi. Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlnda, Bakan Fakbabann katlmlaryla gerçekletirilen i birlii protokolü ile, hem çiftçilerin gelirinin arttrlmas hem de tüketicilerin uygun fiyatla kaliteli krmz et ve süt tüketimi salayabilmesi hedefleniyor. Programda konuan Fakbaba, küçükba hayvancln gelitirilmesi ve ihtiyaç olan anaç koyun saysn elde etmek için, TGEM araclyla, Sözlemeli Üretim Modeli Projesini balattklarn ifade ederek, Bu projeden, kredibilitesi yeterli, Bakanlk Kayt Sistemine kaytl, barnak kapasitesi yeterli, mera varl olan ve/veya kaba yem teminini salayabilen yetitiricilerimiz arasndan, puanlama usulüyle seçilenler faydalanabilecektir. Bu proje ile; her bir yetitiricimize, 300 baa kadar anaç koyun temin edilecektir. Doacak kuzulara taban fiyat ile alm garantisi veriyoruz. Kredi ile avanslarn geri ödemesi, doan kuzularn bedelinden düülerek, kalan mebla üreticiye ödenecektir. Kredinin geri ödemesi ise ilk 2 yl ödemesiz, sonraki 5 yl ödemeli, toplam 7 yl olacaktr. Ayrca proje sonunda yetitiricilerimize, 2018 yl sonuna kadar, toplamda 500 bin ba damzlk koyun vermeyi ve sekizinci ylda yaklak 5 milyon ba damzlk dii koyun saysna ulamay hedefliyoruz eklinde konutu.

250 bin düve projesi

E zamanl olarak büyükba hayvancln gelitirilmesi ve ihtiyaç olan düve saysna ulaabilmek içinse Tarm Kredi Kooperatifleri aracl ile 250 Bin Düve Projesi balatld. Bu projeden de tecrübeli ve kapasite aç bulunan kooperatif üyesi çiftçiler yararlanabilecek. Proje ile çiftçilere 100 bin TL faizsiz kredi verileceini kaydeden Fakbaba, Bu kredinin yüzde 80i düve, yüzde 20si yem tedariki için kullandrlacaktr. Kredinin geri ödemesi ise ilk 2 yl ödemesiz, sonraki 5 yl ödemeli, toplam 7 yl olacaktr. Proje sonunda ihtiyacmz olan damzlk anaç saysnn artmasna katk salanacak, 7 ylda yaklak 1,5 milyon damzlk sr saysna ulalacak. Böylece, iletme kapasitelerin doluluk oran artrlm olacaktr diye konutu.

Konumalarn ardndan Türkiye Tarm Kredi Kooperatifleri, TGEM ve Ziraat Bankas arasnda protokol imzaland.

Ana Sayfaya Git