Çiftçilere uyarı

Üçüncü cemrenin toprağa düşmesiyle beraber hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte tarımsal üretimle çiftçilerin gübre ve ilaçlama mesaisi sürürken Mardin Ziraat Mühendisleri Odası, zirai ilaç ve gübrenin kullanımı hakkında uyarıda bulundu.

Haberler 10.03.2020 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin önde gelen tahl ambarlar arasnda olan Mardinde havalarn snmasyla çiftçilerin ilaç ve gübreleme çalmasnn youn bir ekilde sürdüünü belirten Mardin Ziraat Mühendisleri Odas Temsilcisi Vedat Durak gübre ve ilaç kullanlrken dikkat edilmesi gereken konular hakknda açklamada bulundu.

çFTçLER UYARDI

Üreticilerin öncelikle teknik koullara uymasn gerektiini söyleyen Durak, Üreticilerimizin zirai ilaç ve gübre ihtiyaçlarn resmi bayilerinden temin etmeleri ve barkodlu ilaç kullanmalar gereklidir. Piyasada barkodlu olmayan sahte ilaç kullanm çiftçilerimizin ürünleri ciddi ve telafisi olmayan zararlar vereceinden kesinlikle kullanlmas gerekmektedir. Üreticilerimizin ilaç kullanmnda ziraat mühendislerinden mutlaka teknik destek almaldr. Ürüne hangi ilacn ne zaman ve hangi dozda kullanlaca önemli olduundan bu hususlara özellikle dikkat edilmelidir. Ziraat mühendisleri odas olarak çiftçilerimize girdi kullanmnda daha salkl ilaç ve gübre kullanabilmesi için her türlü teknik danmanlk sunmaya hazrz. Girdi maliyetlerinin çok yüksek olduu bu dönemde maliyetlerini düürebilmek için teknik koullara uymak üreticilerimize ciddi faydalar salayacaktr. Doru zamannda ve uygun dozda girdi kullanm için gerekli her türlü yayn hizmetinin tüm ilgili birimlerce yaplmasn bekler üreticilerimize bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ederiz dedi.

Ana Sayfaya Git