Çiftçilerin Elektriğini Kesiyor

DİCLE Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından Mardin'de, elektrik borcunu ödemeyen çiftçilerin elektriklerinin bugünden itibaren kesilmeye başlandığı duyuruldu. DEDAŞ yetkilileri, daha önce çeşitli yollarla gerekli uyarıların yapılmasına rağmen borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerinin elektriğinin, 12 Şubat'tan itibaren kesileceğini bildirdiklerini söyledi.

Haberler 14.02.2018 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm, Mardinde elektrik borcunu ödemeyen çiftçilerin elektriklerin dünden itibaren kesmeye balad. irketten daha önce deiik yollardan gerekli uyarlar yaplm ve borcunu ödemeyen tarmsal sulama abonelerinin elektriinin 12 ubattan itibaren kesilecei bildirilmiti.

Dicle Elektrik Datmdan yaplan son açklamada, Yaptmz uyarlar, gerçekletirdiimiz birebir ziyaretlere ve tandmz iyi niyetli tüm olanaklara ramen elektrik borcunu ödemeyen tarmsal sulama abonelerinin elektrii bu gün itibariyle kesilmeye baland. denildi.

ki Yldr Ödemeyen Var

Dicle Elektrikin müterilerinin kullanmna sunduu elektrii pein para ödeyerek satn aldna dikkat çekilen açklamann devamnda öyle denildi:

Pein para ile aldmz ve her türlü kolayl salayarak tüketimine sunduumuz baz büyük toprak sahibi çiftçilerimiz ne yazk ki kullandklar elektriin parasn ödemiyorlar. ki yldr kulland elektriin parasn ödemeyen toprak sahipleri var. Bu nedenle daha önce duyurduumuz gibi borcunu ödemeyen tarmsal sulama abonelerinin elektriini bu günden balayarak kesiyoruz. Borçlarn ödeyinceye kadar da elektrik vermemekte kararlyz. Bu aboneler hakknda icra takibi de balatacaz.

Ulusal ebekeyi Etkiliyorlar

Elektrii kesilenlerin yapt tehditlerin irketin kararlln etkilemeyecei kaydedilen açlamada, bedeli ödenmedii için israf edilen elektriin sistemin dengesini bozduu kaydedildi. Bu durumun borcunu düzenli ödeyen müterileri etkilediine de yer verilen açklamann sonunda ise, yüksek tüketim sahibi baz tarmsal sulama abonelerinin reaktif sistemleri takmadklarndan, ulusal elektrik bundan ebekesini olumsuz etkiledii de ifade edildi.

Ana Sayfaya Git