Çiftçiye 89 ton tohum desteği

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, Belediye ile yürütülen ortak proje kapsamında çiftçilere yaklaşık 89 ton adi fiğ tohumu dağıtımı yapıldı.

Haberler 20.11.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krsal Kalknma Daire Bakanl tarafndan yaplan çalma kapsamnda 17 ilçede 350 çiftçiye yaklak 89 ton adi fi tohumu, Tarm Kredi Kooperatifi bahçesinde düzenlenen programla datld. Programda konuan Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, çiftçilerin kalknmas için üretime destek verdiklerini söyledi. Büyükehir Belediyesinin üreticinin sürekli yannda olduklarn belirten Kardan, Siz ürettikçe biz de size destek vereceiz, iinizi kolaylatracaz. Kazancnz artracaz. Proje, yüzde 37 buçuu bakanlmzn, yüzde 37 buçuu Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ve yüzde 25 ile üreticimizin katksyla gerçekletiriliyor. Temennimiz odur ki hayrlara vesile olur. Bol kazançl bir sezon geçiririz dedi.

TEK AMACIMIZ DYARBAKIRI VE DYARBAKIR HALKINI HAK ETT YERE GETRMEK

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin gece gündüz demeden 17 ilçede sürekli çaltn vurgulayan Kardan, unlar aktard:

Altyapdan üst yapya kadar sosyal belediyecilik ve kültürel alanlarda belediyecilik hizmetlerimizi bir bir yapyoruz. Onun dnda dier kamu kurum ve kurulular ile birlikte valimiz Münir Karalolu, liderliinde ciddi çalmalar yapyoruz. Tek amacmz var. Diyarbakr ve Diyarbakr halkn hak ettii yere getirmek. Valimizin talimatlar ve direktifleri dorultusunda sizlerin iinizi kolaylatracak kazancnz arttracak çalmalar yapyoruz.

Büyükehir Belediyesi, Tarm Orman l Müdürlüü ve GAP daresi koordinasyonunda geçen yl yaklak 20 milyonluk bir bütçe ile sert kabuklu meyveler yl ilan edildiini anmsatan Kardan, ipek böcekçilii yetitiricilii, bal üreticileri, tarmsal sulama ve dier alanlarda üreticilere desteklerinin süreceini aktard.

Konumalarn ardndan yaplan tohum datm ve toplu fotoraf çekimiyle program sona erdi. Programa, Tarm ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve çiftçiler katld.

Ana Sayfaya Git