Çiftçiye büyük destek yolda!

Çiftçiye büyük destek. Asgari ücret, emekli zamları ile dar gelirli kesimlerin rahatlamasını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarım sektörü için de düğmeye bastı. Çiftçinin gübreyi alıp kullanması, ödemesini ürünlerini sattıktan sonra yapması modeli üzerinde duruluyor.

Haberler 22.01.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Asgari ücret, emekli zamlar ile dar gelirli kesimlerin rahatlamasn salayan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, tarm sektörü için de ayn eyi yapmak için dümeye bast. Cumhurbakan Erdoan, Bakanlara Tarmda girdileri düürün. Özellikle çiftçinin gübreyi rahatça kullanabilmesi için gerekli çalmalar yapn talimat verdi. lgili bakanlklar hzla çalmalara balad. çiftçinin gübreyi alp kullanmas, ödemesini ürünlerini sattktan sonra yapmas modeli üzerinde duruluyor.

çFTçNN BEKLENTES LETLD

AK Partili milletvekilleri seçim bölgelerinde yaptklar inceleme ve temaslarda çiftçilerin özellikle gübre fiyatlar nedeniyle k ekimlerini yapmadklarn, bunun da tarmsal üretimi olumsuz etkileyecei tespiti yapt. Gübre ve mazotun yannda hayvan yemleri ile ilgili de belli destekler yaplmas gerektiini belirtti.

Gübre desteinin yaplamamas halinde çiftçinin ilkbaharda da ekim yapmamas ya da tarlasna gübre atamamasnn olumsuz sonuçlara yol açabileceini dile getirdiler.

CUMHURBAKANI ERDOANDAN TALMAT

Cumhurbakan Erdoan, ilgili bakanlk ve kurumlara gübre bata olmak üzere çiftçinin sorunlarnn hzla çözülmesi, girdi maliyetlerinin indirilmesi talimat verdi.

Bu talimat çerçevesinde Tarm Bakanlnn yansra ilgili tüm bakanlklar çözüm için de çalmaya balad. Bu çalmalarn hzla tamamlanmas ve en ksa sürece çiftçiye gerekli desteklerin verilmesi bekleniyor.

GÜBREY KULLANIP SONRA ÖDEYECEK

Bakanlklar tarafndan yürütülen çalmalar kapsamnda girdilerin düürülmesi, çiftçinin baharda ekim yapp gübre atabilmesi için alternatifler hazrland. Bunlar arasnda baz desteklerin yan sra çiftçiye gübrenin salanmas, ödemesini ürünü kaldrdktan sonra yapmas da bulunuyor.

TARIMSAL ÜRETM Y DURUMDA

Son 10 yln ortalamasna göre düük olsa da geçen yla oranla yalarda yüzde 30luk bir art var. Yaplan hesaplara göre anormal bir deiiklik olmazsa ciddi bir kuraklk yaanmayacak. çiftçiye gerekli desteklerin verilmesi ile birlikte tarm ürünlerinde de sknt olmayacak.

Ana Sayfaya Git