Çiftçiye destek!

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı çiftçilere malzeme desteğinde bulundu.

Haberler 19.08.2021 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesi Baclar Mahallesi Makine kmal Müdürlüünde yaplan törende, Diyarbakr Büyükehir Belediyesince krsaldaki çiftçiyi desteklemek için 100 süt sama makinesi, 4 küçük ba hayvan ykama makinesi, 20 badem soyma ve silkeleme makinesi ile 20 üzüm pres makinesi üreticilere datld.

çFTçYE MALZEME YARDIMI

Törende konuan Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karalolu, kentin, tarih boyunca bereketli topraklara sahip olduunu söyledi.

Diyarbakrn hem tarmsal hem hayvanclk faaliyetlerinde ülkenin lokomotifi olan ilerden olduuna iaret eden Karalolu, belediye olarak klasik belediye hizmetlerinin yannda özelikle krsalda yaayan üreticilerin tarmsal faaliyetlerde ilerini kolaylatracak çalmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Karalolu, krsalda ilk olarak, geçen sene hayvancln youn olduu bölgelerdeki hayvan içme suyu göletlerinin bir ksmn tamir ettiklerini, bu sene de bunlara yenilerini eklemeye devam ettiklerini aktard.

Kulp ilçemizde, Türkiyenin en önemli ipek böcekçilii merkezlerinden, yine bahar döneminde 20 bine yakn dut fidan datmtk. Yine çiftçilerimizin ilerini kolay klma noktasnda bugün burada datacamz 100 adet süt sam makinesi vereceiz. diyen Karalolu, öyle konutu:

TARIMSAL FAALYETLER

Bölgenin en önemli tarmsal faaliyetlerinden birisi olan kabuklu meyveler cevizde, bademde ve fstkta hem fidan datm hem alama yaptk. imdi de hasat döneminde hem badem soyma, aaç silkeleme hem de krma makinesinden oluan, badem tarmyla uraan vatandalarmzn ilerini kolaylatracak makine ekipman datm yapyoruz. Yine bölgemizde baclyla mehur olan Eil, çüngü, çermik gibi ilçelerimizde 20 adet üzüm pres makinesini vatandalarmza vereceiz.

Krsalda yaayan vatandalarn iini kolaylatrmak, gelirlerini artrmak için çalmalarnn önümüzdeki dönemde de devam edeceini bildiren Karalolu, Yeter ki çiftçimiz toprandan kopmasn, hayvanclndan vazgeçmesin. Devlet olarak, Büyükehir Belediyesi olarak elimizdeki imkanlarla her zaman çiftçimizin yannda olduk, yannda olmaya da devam edeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git