Çiftçiye müjde

Erzincan'da Et ve Süt Kurumu kombinesinin açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, "Bizim bu ülke için hayallerimiz var ama hayal taciri değiliz. Çiftçiler tarlasını sürerken, deponun yarısı sizden yarısı bizden" dedi.

Haberler 07.11.2016 - 07:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Erzincanda Et ve Süt Kurumu Erzincan Tavuk Kombinas ile Erzincan Atletizm Pisti açllarnn yan sra Genç çiftçi Projesi kapsamnda hayvan datm ile Türkiye genelinde 40 ilçeye doalgaz datm törenlerine katld.

79 MLYON CANINI SPER ETT

çiftçiye müjde veren Yldrm konumasnn satr balar öyle: Tarm ve hayvancalk gelimi ülkelerde bile candan gelir. Can boazdan gelir. nsanlarn ihtiyaçlarn gidermek için üretmek lazm. Topra suyla buluturmak lazm. te onun için tarm ve hayvanclk sektörüne çok önem veriyoruz. imdiye kadar tarm ve hayvancla 90 milyar lira destek vermiiz. Helali ho olsun, siz daha fazlasn hak ediyorsunuz. çünkü siz 15 Temmuzda ülkemizin geleceini karartmak isteyenleri, 79 milyon kii cann siper ederek geçit vermediniz.

NDRM MÜJDES

Tarmda iki önemli kalem olarak gübre ve yakt var. Gübre için vergileri kaldrdk. Toplamda yüzde 30-40a vara gübre ucuzlad. Tarm Bakanl, biyolojik gübreye yöneliyor. Kimyasal gübre iinden yava yava çkarak organik gübreye geçeceiz. 2018 desteklerinden itibaren mazotta da önemli bir indirim geliyor. çiftçiler tarlasn sürerken, deponun yars sizden yars bizden. Mazotu 1 lira yapacam diyenlere inanmayn, hayal tacirlii yapyorlar. Artk ovalarmz ve meralarmz bo kalmayacak. 2023e kadar hedef 7 milyon hektar araziyi sulu tarma açmak. Tarlada ziyan olan ürün dönemi artk kapanyor. Ürünler lisansl depolarda saklanacak ve ne zaman para ediyorsa o zaman piyasaya sürülecek.

Ana Sayfaya Git