Çiftçiye Ziraat Bankası’ndan fatura borcu kredisi

Ziraat Bankası Pazarlama Grup Başkanı Ferhat Pişmaf "Bu kredi ile çiftçilerimiz birikmiş tarımsal elektrik ve sulama borçlarını tek seferde kapatacak; buna ilişkin kredi borçlarını uygun bir faiz oranı ile 36 aylık süre içinde ödeyebilecekler"

Haberler 23.05.2020 - 03:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ziraat Bankas, çiftçilerin tarmsal faaliyetlerinde kullandklar elektrik ve su nedeniyle biriken borçlarn uygun koullarda ödeyebilmelerine imkan salayacak yeni bir kredi uygulamas balatt.

Bankadan yaplan açklamaya göre, söz konusu kredi ile halen tarmsal üretim yapan ve resmi abonelii olan çiftçiler, birikmi tarmsal elektrik ve sulama borçlarn kapatacak ve borçlarn Bankaya 36 ay vadeli olarak ödeyebilecekler.

Böylece, bir yandan üreticilerin birikmi borçlarn daha makul bir sürede ödemelerine imkan verilecek, bir yandan da tarmsal üretim faaliyetlerinin aksamadan sürdürülmesine katk salanacak.

çFTçLER BRKM BORçLARINI KAPATACAK

Ziraat Bankasnn tarm kredisi uygulamalarnda, üreticilerin elektrik ve sulama giderlerini karlayabilmeleri için kredi kullandrlmakta. Ancak, üreticilerin bu tür ödemelerini zaman zaman aksatmalar, elektrik ve sulama borçlarnn birikmesine, geciken/ödenmeyen borçlar nedeniyle su kullanmnn yasal olarak engellenmesi üretimde aksamalara neden olabiliyor.

Bu kredi ürünü ile tarmsal üretimin sürdürülebilirliinin ve gda arz güvenliinin her zamankinden daha ön plana çkt pandemi sürecinde, ülkemizdeki tarmsal üretimin belirtilen gerekçelerle aksamamas ve üreticilerin birikmi tarmsal elektrik ve sulama borçlarnn makul bir süreye yaylarak ödenmesinin salanmas amaçlanyor.

Krediden yararlanabilmek için üreticilerin kendi adna elektrik ve su aboneliinin bulunmas ve tarmsal üretim faaliyetinin devam etmesi gerekiyor. Bu artlar tayan üreticiler, aboneliklerinin bulunduu kurumdan/irketten borç kapama tutarn gösteren bir yaz ile çaltklar Ziraat Bankas ubesine müracaat edebilecekler. Banka gerekli çalmalar yaparak kredi limitini belirleyecek. Kredi üreticiye ödenmeyecek, dorudan ilgili kurumun/irketin hesabna aktarlarak birikmi borçlarn kapanmas salanacak.

HEDEFMZ, TARIMSAL ÜRETMN KESNTSZ DEVAM ETMES

Açklamada görülerine yer verilen Ziraat Bankas Pazarlama Grup Bakan Ferhat Pimaf, çiftçilerimize güçlü ekilde finansal destek vermeye devam ediyoruz. Bu kredi ile çiftçilerimiz birikmi tarmsal elektrik ve sulama borçlarn tek seferde kapatacak; buna ilikin kredi borçlarn uygun bir faiz oran ile 36 aylk süre içinde ödeyebilecekler. Kredinin faiz oran vade boyunca sabit olacak. Üreticimiz krediyi çekerken ne kadar geri ödeme yapacan da bilecek. ifadelerini kulland.

Kredi ödeme dönemleri, üreticilerin hasat ve gelir elde etme dönemine uyumlu olarak belirleneceini belirten Pimaf, Hedefimiz, üreticilerimizin elektrik ve su borçlar nedeniyle elektriim, suyum kesilir mi endiesi duymadan üretimlerine devam etmelerine katk salamak. Üreticilerimize hayrl ve uurlu olmasn diliyor, bu vesile ile tüm üreticilerimizin Ramazan Bayramlarn imdiden kutluyorum. deerlendirilmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git