Çilek tarlalarını dolu vurdu

Batman’ın Sason ilçesinde yıllarca tütün üretildikten sonra birkaç yıl önce çilek yetiştirilmeye başlanan tarlaları dolu vurdu. Destek isteyen üretici, özellikle de soğuk hava depolarının olmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Haberler 27.05.2018 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sasonda daha önce yllarca tütün üretilen ancak birkaç yl önce çilek yetitirilmeye balanan tarlalar dolu vurdu. Bu yl dolu nedeniyle yeterli verim alamadklarn belirten üretici, destek istedi. Cengiz Tademir isimli üretici, dolu ya nedeniyle çileklerini toplayamadklarn anlatarak, Devletten destek alamyoruz. Herkes kendi imkanlaryla çilek ekmeyi düünüyor ama ekemiyoruz. Gecen yl güzel geçti, dolu çilek bahçelerimizi vurmad. Ancak bu yl dolu vurdu. Sigorta için dönüm ba 3 bin ile 4 bin TL aras ödeme yapmamz lazm ama imkanmz yok, yapamyoruz. Souk hava deposu ihtiyacmz var ama yaplmad. çilek depomuz yok. Türkiyenin her tarafna Sasondan çilek gönderiyoruz ama scaklar art zaman çilekler bozuluyor. Kimse gelip çilek almyor ve zor duruma düüyoruz. Souk hava deposu olursa bizim için çok iyi olur dedi.

Devlet destei istiyoruz

Sasonda çilek üretimi ile uratn ve devlet destei istediklerini belirten Ferhat Erdem, Uzun ylardr çilek ii ile urayoruz. Baz yllar çilekler dolu nedeniyle zarar görüyor. çilek üreticilerinin de destee ihtiyac oluyor. Tarmdan destek almadan çilek üretimin maliyeti yüksek oluyor. Devletten destek vermesini istiyoruz. çilek sezonu açldnda daha önce yüzde 70 destek alyorduk. Dolu ve yalarda etkilense bile en azndan maliyetini çkaryordu. Destek olmad için dolu ve yalarda çilek üreticileri olarak zarar ediyoruz. çilek desteini alamaynca yava yava üretimi dümeye balad. çilekleri stok yapamyoruz. Souk hava deposu bölgemizde olmad için çilek stok yapamyoruz. Büyük ihtiyaçlardan biride bölgede souk hava deposun olmamasdr diye konutu.

Ana Sayfaya Git