Çilek üretecekler

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 15 kadının oluşturduğu kooperatif, belediye desteğiyle 20 dönümlük arazide 100 bin çilek fidesini toprakla buluşturdu.

Haberler 02.01.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hüseyin çamn ei Dilek çam öncülüünde 15 giriimci kadn, Kzltepe Üreten Kadnlar Tarmsal Kalknma Kooperatifi kurdu. Bu kapsamda GAP daresi ve Kzltepe Belediyesi desteiyle kadnlara gelir getirecek Mezopotamya çilek Bahçeleri projesi hayata geçirildi.

çevre illerde çilek yetitirilen bahçeleri ziyaret eden Kzltepeli kadnlar, buralardan edindikleri bilgileri ilçelerinde hayata geçirmek için kollar svad. 20 dönümlük arazide 100 bin çilek fidesini toprakla buluturan kadnlar, fideler filizlenip meyve vermeye baladnda, kuracaklar pazarda sat yapacak.

Projenin tantm programnda konuan Hüseyin çam, Türkiyenin önemli bir tarm bölgesinde kurulan bahçenin bir demo bahçe nitelii tadn belirterek, unlar söyledi:

Özellikle 2021 ylnda bu çilein bölgemize uygunluunu bizatihi yaayarak göreceiz. Özellikle yaz scamza dayankl fideler seçtik. Eer bu fidelerle yaz güzel bir ekilde geçirebilirsek Kzltepe için ayrca ürün çeitlilii salanm demektir. Biz maliyet analizleri yaptmzda unu gördük, budayn yannda dier ürünleri koyup çeitlendirirsek vatandamzn kar artm olacaktr.

çLEK BAHçELERNDE çOK GÜZEL çLEKLER YETTRECEZ

Kooperatifin kuruluuna öncülük eden Dilek çam da martta kurduklar kooperatifte 15 kadnn bulunduunu bunun ileride 50yi bulacan söyledi.

Dezavantajl kadnlar kooperatife dahil ederek onlara gelir salamay amaçladklarn ifade eden çam, Maysta inallah çilek hasadmz gerçekletireceiz. çileklerimizi deiik pazarlara sunmak istiyoruz. Bu güzel topraklar günele buluturup, çilek bahçelerinde çok güzel çilekler yetitireceiz. Buras örnek bir bahçe olacak. dedi.

Ana Sayfaya Git