"Çıraklık sigortası emekliliğe sayılsın"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Çırakların sigortalılık başlangıcı işe giriş tarihinden değil, çıraklık eğitimi döneminden başlatılmalı"

Haberler 12.03.2019 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, çraklk döneminin emeklilie saylmas gerektiini belirterek, çraklarn sigortallk balangc ie giri tarihinden deil, çraklk eitimi döneminden balatlmal. ifadesini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, mesleki ve teknik eitimin sürdürebilir kalknma için olmazsa olmaz olduunu bildirdi.

Ara eleman saysn artrmak ve esnaf-sanatkarln geleceini korumak için mesleki eitimin büyük önem tadna iaret eden Palandöken, çocuklarn bu okullara yönlendirilmesi gerektiini vurgulad.

Palandöken, devletin de katklaryla mesleki eitimin öneminin her geçen gün arttna dikkati çekerek, çraklk sigortasnn emeklilie saylmasn istedi.

çIRAKLIK DÖNEM EMEKLLE SAYILSIN

Bendevi Palandöken, unlar kaydetti:

çrakln önemi kavranmal. Meslek liselerinden mezun olan çraklar, ustalaarak yöneldii meslein devamlln salyor. Ülkemizin ve esnafln gelecei için kendi mesleini eline alan gençleri yönlendirmeliyiz. Stajyer ve çraklarn çaltklar dönemde i kazas, meslek hastal veya hastalk riskine maruz kalmalar durumunda kendilerine gerekli yardmlarn yaplmas olumlu fakat yeterli deil. Meslek liselerinde staj yaplan ve i örenilen çraklk eitim dönemi emeklilie yansmyor. çraklarn sigortallk balangc ie giri tarihinden deil, çraklk eitimi döneminden balatlmal. i birebir sahada tecrübe ederek örenen çraklarmzn emekleri emekliliklerine yanstlmal.

Ana Sayfaya Git