Ciro kaybı ödemeleri!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yiyecek ile içecek hizmeti sektöründe faaliyet gösteren ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından olumsuz etkilenen işletmelere yönelik devreye aldıkları "Ciro Kaybı Desteği" ödemelerine dünden itibarıyla başladıklarını bildirdi.

Haberler 13.03.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pekcan, Twitter hesabndan yapt paylamda, Ciro Kayb Desteine ilikin bilgi verdi.

Destek için bavurularn devam ettiini belirten Pekcan, Salgndan olumsuz etkilenen yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan iletmelerimiz, 31 Mart saat 23.59a kadar bavurularn e-Devlet üzerinden gerçekletirebilirler. Hayrl olsun. ifadelerini kulland.

DESTEKTEN FAYDALANABLECEK LETMELER

Konuya ilikin düzenlemeler dorultusunda, 2019dan önce ya da 2019da balad iine devam eden ve 27 Ocak 2021 itibaryla faal mükellefiyeti bulunan, 2019 takvim ylndaki cirosu 3 milyon lira ve altnda olup söz konusu yldaki cirosuna oranla 2020deki cirosu yüzde 50 ve üzerinde bir oranda azalan, yiyecek ve içecek alannda faaliyet gösteren katma deer vergisi mükellefiyeti olan iletmelere, esas faaliyet konusu üzerinden yalnz bir kez faydalanmak üzere destek ödemesi yaplyor.

Bu kapsamda, söz konusu iletmelere 2 bin liradan az ve 40 bin liradan fazla olmamak üzere cirosunun azalan tutarnn yüzde 3ü orannda ciro kayb destei ödemesi gerçekletiriliyor.

Bununla birlikte gelir kayb destei ile ciro kayb desteini birlikte hak eden iletmelere ödemeler, gelir kayb destei mahsup edilerek yaplyor.

Ciro kayb desteinin gelir kayb desteinden fazla olmas halinde fazlaya ilikin tutar hak sahibine ödeniyor.

Ana Sayfaya Git