Çitçilere Tarım Kart

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, PTT tarafından 550 bin çiftçiye dağıtılacak Tarım Kart ile yıllık tahmini 2,5 milyar lira nakdi, 6 milyar lira ayni kredi ödemesi sağlanacağını belirtti.

Haberler 26.09.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turhan, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli ile birlikte Tarm Kart için PTT ile Türkiye Tarm Kredi Kooperatifleri arasnda i birlii yaplmas dolaysyla düzenlenen imza törenine katld.

Tarmn, tarih boyunca toplumun belkemii ve ekonominin çimentosu olduunu aktaran Turhan, çiftçi sadece kendi ocann direi deil, ayn zamanda Anadolu çnarnn dört bir yan saran daldr. Onun için çiftçiye millet olarak efendi payesi vermiiz. Dünyada çiftçisini efendilie layk gören baka bir millet yok. diye konutu.

Turhan, yaptklar dier projelerde olduu gibi Tarm Kart projesiyle de çiftçi ve ülkenin kazanacan bildirerek, PTTnin, elini att her alanda güçlü bir yapya kavutuuna iaret etti.

çFTçYE TARIM KART

Sonu geldii söylenen PTTnin, adeta küllerinden yeniden doarak dünyann en büyük markalarndan biri haline dönütüüne ve çan gelimelerine ayak uydurduuna dikkati çeken Turhan, Artk PTTCellsiz, PTT Banksz, PTT Kargosuz, PTT Matiksiz bir Türkiye düünmek mümkün deil. 438 kurumun 596 çeit i ve ilemini artk PTT yapyor. Türkiyenin köyünde, kasabasnda, bucanda tam tamna 5 bin 21 iyeriyle vatandamza hizmet veriyor. u anda ülkemizde bin 309 yerleim yerinde sadece PTT bankaclk hizmeti veriyor ve 174 yerde PTTMatik dnda hiçbir bankamatik bulunmuyor. diye konutu.

Turhan, Tarm Kart ile çiftçinin de artk PTTnin gücünden faydalanacan belirterek, Adeta gücüne güç katacak. Yaklak 550 bin kooperatif ortana Tarm Kart datlacak. Söz konusu kartlar ile çiftçimize yllk tahmini 2,5 milyar lira nakdi, 6 milyar lira ayni kredi ödemesi salanacak. Kooperatif üyelerinin PTTye ait iyeri ve ATMlerde Pttkart ile yapacaklar i ve ilemlerde de hiçbir komisyon ya da ilem ücreti alnmayacak. dedi.

PTT A Yönetim Kurulu Bakan ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik de Tarm Kredi ile çiftçilerin hayatn kolaylatracak önemli bir ibirliini hayat geçirdiklerini aktararak, ekonomiye art deer koyacak her türlü projeyi harekete geçireceklerini söyledi.

Törenin ardndan her iki bakan temsili Tarm Kartlara imzalarn att.

Ana Sayfaya Git