Çitçiye arazi kiralama!

Hazineye ait tarım arazileri, topraksız ve yeterli toprağı olmayan çiftçilere kiralanacak

Haberler 17.09.2020 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazineye ait tarm arazileri, 10 yl süreyle topraksz ve yeterli topra olmayan çiftçilere tahsis edilecek.

çevre ve ehircilik Bakanlnn hazine tanmazlarnn topraksz ve yeterli topra olmayan çiftçilere kiralanmasna ilikin Milli Emlak Teblii Resmi Gazetede yaymlad.

Buna göre, çiftçilerin tarmsal faaliyette bulunmalarn salamak amacyla nüfusa kaytl olduklar veya ikamet ettikleri köy ve mahallelerde bulunan hazineye ait tarm arazileri 10 yl süreyle kiraya verilecek. Tarm arazilerinin ilk yl kira bedeli, tanmazn rayiç bedelinin yüzde 1,5u olarak belirlendi.

Sözlemenin balama ve biti tarihleri, mümkün olduu hallerde ekim ve hasat dönemleri dikkate alnarak tespit edilecek. Kira süresi sonunda yükümlülüklerini yerine getirdii tespit edilen ve talepte bulunan kiraclarn kira süresi, kontrol ekibinin uygunluk raporu üzerine yeniden bedel belirlenmek suretiyle darece 10 yl daha uzatlabilecek.

çFTçLERE KRALANACAK

Tebli ile topraksz veya yeterli topra olmayan (60 dönümden az) çiftçilere 60 dönüme kadar hazine tanmaz kiralanacak.

Topraksz veya yeterli topra olmayan çiftçilere kiraya verilmek üzere ilan edilen tanmazlara yeterli sayda bavuruda bulunulmamas durumunda, söz konusu tanmazlar topraksz veya yeterli topra olmayan çiftçilerin dnda kalan gerçek veya tüzel kiilere kiraya verilecek.

Kiraclarda köy/mahalle nüfusuna kaytl olma ve o köyde/mahallede ikamet etme, köy/mahalle nüfusuna kaytl olmamakla birlikte en az 3 yl süreyle o köyde/mahallede ikamet etme art aranacak. Ayrca köy/mahalle nüfusuna kaytl olan ancak o köyde/mahallede ikamet etmeyen topraksz veya yeterli topra olmayan çiftçilere de kiraya verilecek.

Tarm arazilerinin kime kiraya verilecei nüfus kayd, ikamet durumu, arazi varl, medeni durumu ve aile nüfusu kriterleri esas alnarak yaplacak puanlama sonucunda yüksek puan alanlar arasndan kura çekilmesiyle belirlenecek.

Ana Sayfaya Git