CNR Food İstanbul gıda sektörüne can suyu olacak

Dünyada 7 trilyon dolar, Türkiye’de ise 400 milyar TL’lik bir büyüklüğe ulaşan gıda ve içecek sektörü CNR Food İstanbul Fuarı’nda bir araya gelecek.

Haberler 24.08.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CNR Holdingden yaplan açklamaya göre, dünyada 7 trilyon dolara koan, Türkiyede ise 400 milyar TLlik bir büyüklüe ulaan gda ve içecek sektörü 4-7 Eylül tarihlerinde gerçekletirilecek CNR Food stanbul Fuarnda buluacak.

CNR EXPO Yeilköyde 80 bin metrekarelik alanda yerli ve yabanc 2 binin üzerinde markann ürünlerini sergileyecei fuara 90 ülkeden alc ve 50 binin üzerinde ziyaretçi katlacak.

Yaratt katma deer ve gerçekletirdii ihracatla Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden birisi konumunda bulunan Türk gda ve içecek firmalar da fuarda yerini alacak. Son zamanlarda skntl günler yaayan gda ve içecek sektörü, CNR Food stanbul ile 3,5 milyar dolarlk bir i hacmi yaratarak, sektör ihracatna yüzde 30luk bir katk salam olacak.

Açklamada görülerine yer verilen CNR Holding Yönetim Kurulu Bakan Ceyda Erem, Türk gda ve içecek sektörünün son yllarda 402 milyar liralk bir büyüklüe ulatn belirterek, 48 bin 212 iletmenin faaliyet gösterdii sektörde 519 bin kiiye istihdam saladn kaydetti.

Türkiye ihracatna yüzde 7lik katk sunan gda ve içecek sektörünün 4,3 milyar dolarlk ithalatna karlk 10,2 milyar dolarlk ihracat gerçekletirdiini aktaran Erem, Birçok sektörde olduu gibi gda ve içecek sektöründe de bir daralma söz konusu. 3,5 milyar dolarlk bir i hacminin beklendii CNR Food stanbul, sektör ihracatna salayaca yüzde 30luk katksyla sektöre adeta bir can suyu olacak. ifadelerini kulland.

2 bin marka 90 ülkeden alc ve 50 bin ziyaretçi ile buluuyor

CNR Holding kurulularndan stanbul Fuarclk tarafndan düzenlenen, Ticaret Bakanl, Akdeniz hracatçlar Birlii, Türkiye Gda ve çecek Federasyonu ve KOSGEB tarafndan desteklenen CNR Food stanbul, Türk gda sektörünün üretimden datma, iletmeden tüketime kadarki tüm süreçlerini yakndan tanyan CNR Holdingin ev sahipliinde gerçekletiriliyor.

Bu yl aralarnda Polonya, ngiltere, Amerika, Bulgaristan, Türkmenistan, Kosova, spanya, Almanya, çin, Kuveyt, Kore, BAE, Ukranya, Belarus, Kenya, Etiyopya, Yunanistan, çekya, Rusya, Hindistan, Özbekistan, Malezya, Kbrs, Arnavutluk, Almanya ve talyann da olduu 90 ülkeden alclar ile yerli ve yabanc 50 bin ziyaretçinin arlanaca CNR Food stanbul Fuar, katlmclarna yeni iç piyasa ve ihracat balantlar kurma frsat salayacak.

Ana Sayfaya Git