Çok sayıda memur alımı yapılacak

Polis Akademisi Başkanlığı 2 bin komiser yardımcısı alacağını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü de yetiştirilmek üzere 500 kadın özel harekat polisi alacağını duyurdu. Lise mezunları da başvurabilecek.

Haberler 23.09.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüü 2 bin komiser yardmcs ve 500 kadn özel harekat polisi alacak. Polis Akademisi Bakanl yapt duyuru ,e özel harekat brannda yetitirilmek üzere en az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans mezunu 500 kadn örenci alacak. Bavurular ise 27 Eylül tarihine kadar yaplacak.

KMLER BAVURABLR

Özel harekatç olmak isteyen kadn adaylarda aranan özellikler ise 1992-2001 tarihleri arasnda domu olmak ve 162 cmden ksa boylu olmamaki salk artlar yönetmeliinde belirlenen koullar tam olmak. Adaylarn en az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denklii Yükseköretim Kurulu tarafndan kabul edilen yurt dndaki yükseköretim kurumlarndan mezun olmas gerekiyor.

Öte yandan Polis Akademisi Bakanl, 2 bin komiser yardmcs aday alacann da duyurusunu yapt. Buna göre; Emniyet mensubu olmayan lisans mezunlar veya veya bunlara denklii Yükseköretim Kurulu tarafndan kabul edilen yurt dndaki yükseköretim kurumlarndan mezun olanlardan 200ü kadn, 1.800ü erkek olmak üzere toplam 2.000 komiser yardmcs aday örenci alm yaplacak.

Komiser yardmcl bavurularnn da 27 Eylül tarihine kadar yaplmas gerekiyor. Komiser yardmcs olmak isteyen adaylarda aranan özellikler ise 1990 ve sonras doumlu olmak ve erkek-kadn adaylar için 30 yandan gün almam olmak, silah tamaya veya silahl görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak ve salk yönetmeliinde belirtilen artlar tam olmak gerekiyor.

KAMUYA MEMUR ALIMI HIZLANDI

Hem adli yln açlmas, hem eitim öretim ylnn balamas ile kamuda da eleman alm hzland. Bu çerçevede Adalet Bakanl, 1.000 adli yarg hakim ve savc, 200 avukatlk mesleinden hakim ve savc, 100 idari yarg hakimi alm yapacak. Adaylar yazl yarma ve mülakat ile alnacak. Yazl yarma snavlar 29 Aralk tarihinde yaplacak. Snava bavurular ise 31 Ekimde balayacak, 7 Kasmda son bulacak. çileri Bakanl Mülki dare Amirlii Hizmetleri Snfna 100 kaymakam aday alacak. Sermaye Piyasas Kurulu da stanbulda görevlendirilecek. 20 uzman yardmcs alm yapacak. Uzman yardmcl için son bavuru tarihi ise 27 Ekim. Ekim ay sonuna kadar Tarm ve Orman Bakanl Orman Genel Müdürlüü sözlemeli pilot ile 1.150 orman mühendisi ve 2.700 orman muhafaza memuru, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl 21 sözlemeli biliim personeli, Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu stanbulda istihdam edilmek üzere, 5 fon denetçi yardmcs, 15 fon uzman yardmcs ve 15 fon avukat alm yapacak.

Ana Sayfaya Git