Corona virüsü fırsat bildiler fiyatlar iki katına çıktı...

Corona virüs salgınına karşı uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve Ramazan aynın gelmesiyle gıdaya olan talep bir anda arttı. Bu durumu fırsata çeviren marketler ise fiyatlara türlü bahanelerle zam üstüne zam yaptı, tepkilerden ve denetimlerden kaçmak için de künye oyununa başvurdu.

Haberler 30.04.2020 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede koronavirüs salgn ile mücadele aralksz devam ederken bunu frsata çevirmeye kalkan frsatçlar da bo durmuyor. Salgnla mücadele kapsamnda uygulanan sokaa çkma kstlamalar ve Ramazan aynn gelmesi vatandan gdaya olan talebini artrnca marketler fiyatlara bir anda virüs zamm yapt.

FYATI KYE KATLADILAR çÜRÜK ÜRÜNLER PAKETLEDLER

Koronavirüs salgnn frsata çevirme derdine düen marketler fiyatlar 2 katna çkard özellikle manav bölümünde 5 TLlin altna ürün bulmak imkansz hale geldi. Öyle ki halde 4 lira olan domates marketlere 10 TLye, 2 lira olan salatalk 6 liraya, 4 lira olan biber 13 TLye, 7 TL olan yerli muz 15 TLye, halde en yüksek 8 TLye satlan çilek ise 15 TLye kadar satlmaya baland. Hatta baz marketlerde çilein fiyat 20 TLye kadar çkt. Bununla da yetinmeyen baz marketler Seç-Aln yasaklanmasn da frsat bilerek çürük ürünleri paketleyerek fahi fiyatlara vatandaa satt.

VATANDA TEPKL

Havalarn snmas ve ihracattaki azalmayla beraber fiyatlarda düü beklediklerini dile getiren vatandalar ise Mecbur alacaz diye marketler virüs frsatçl yapyor diyerek tepkilerini gösterdi.

ZAMMI GZLEMEK çN MARKETLERN YEN OYUNU

Frsatçlnn önüne geçmek için Ticaret Bakanl tarafndan meyve-sebze satlarnda künye yazma zorunluuna karda yeni bir yöntem gelitiren marketler künyede ürünü 4 TLden alnd bildirilirken, iletme ve maaza giderlerini yüksek yazarak zamm gizliyor.

BAKANDAN NET UYARI

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, corona virüsle mücadele döneminde frsatçlk yapanlara yönelik Frsatçlara söylüyorum, normalleme sürecinin balamasyla Bakanlm adna çok daha sert ve net tedbirler alacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git