Çözümü KDK’da buldu

Kamu Denetçiliği Kurumuna bugüne kadar elektrik direklerinin değişiminden, engelli vatandaşın tayin istemine, ücretli öğretmen olarak çalışılan sürelerin hizmet cetveline işlenmesine kadar pek çok farklı konuda başvuru yapıldı

Haberler 10.11.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Denetçilii Kurumu (KDK), kamu hizmetleri veren kurumlarla vatanda arasnda anlamazlklarda hakemlik ve arabuluculuk yaparak, vatandalarn sorunlarna çözüm bulmaya devam ediyor.

Kurumun internet sitesi üzerinden, e-posta yoluyla veya kuruma bizzat gelerek bavuru alan KDK, vatandalara hizmet kapsamnda kamu idarelerine de yol gösteriyor.

Bu kapsamda KDKye, elektrik direklerinin deiiminden, engelli vatandan tayin istemine kadar pek çok konuda bavuru yapld.

Samsunda yaayan bir kii, mahallelerinde bulunan elektrik direklerinin çürüdüünü belirtti ve elektrik kablolarnn yerin altna alnmas için KDKye bavurdu. Sorunun çözülmesi amacyla ilgili elektrik datm irketinin yetkilileriyle temasa geçen KDKnin giriimiyle çürümü elektrik direkleri deitirildi.

2017DEN BER SÜREN APARTMAN ÖNÜNDEK SIZINTI SORUNU çÖZÜLDÜ

Bavuruya konu olan baka bir olayda ise vatanda, 2017den beri apartman önündeki rögardan lam sznts olduunu, belediye ile görümeler yapldn, ancak sorunun müteahhit kaynakl olduu söylenerek talebinin karlanmadn KDKye bildirdi.

Bavuruyu inceleyen KDK, ilgili kurumlarla görümeler gerçekletirdi. Görümeler sonucunda, 2017den itibaren çözüm bulunamad iddia edilen lam sznts sorunu çözüldü. lgili kurum da sorunun çözüme kavuturulduunu KDKye bildirdi.

ÜCRETL ÖRETMEN OLARAK çALITII SÜRELER, HZMET CETVELNE LEND

KDKye bavuran bir baka kii ise 1995-1996 döneminde ücretli öretmen olarak görev yaptn, o yllar arasnda yapt hizmetin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kaytlarnda görünmediini, belirtilen tarihler aras yaplan ücretli öretmenlie ait hizmetlerinin tespit ve tesciline ilikin ilemlerin yaplmasn talep etti.

Vatandan maduriyetinin giderilmesi için görümeler yapan KDKnin giriimiyle idare tarafndan bavurucunun ücretli öretmen olarak çalt 111 günlük 4/a hizmeti, hizmet cetveline ilendi. Böylece vatandan talebi kamu idaresi tarafndan karlanm oldu.

ENGELL KADROSUNDAK SÜREKL çNN TAYN SORUNU çÖZÜME KAVUTURULDU

Bir devlet hastanesinde engelli kadrosunda sürekli içi olarak çalan baka bir bavurucu, yüzde 67 bedensel engelli olduu ve hayatn tek bana idame edemedii için ailesinin ikamet ettii Mersine tayininin yaplmasn istedi. Tayin ilemi yaplmamas üzerine engelli kii, kuruma bavuru yapt.

Bunun üzerine, Salk Bakanl yetkilileriyle temasa geçen KDK, bavurucunun talebini yerine getirilmesini salad. Daha sonra bavurucu, Mersine tayin edildi.

Ana Sayfaya Git