Çukurcalı çiftçiler 'Zap' ile tanınacak

Çukurca ilçesinde bölgenin tarım potansiyelini artırmak ve kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla üretilen organik ürünler "Zap" markasıyla satılıyor.

Haberler 10.05.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaymakamlk ve belediyenin destekledii Zap Vadisi Projesi kapsamnda çukurcada tamamen doal yöntemlerle yetitirilen pirinç, buday, msr, susam, ma fasulyesi, kuru üzüm, incir, dut ve çeitli meyvelerden elde edilen pestil gibi ürünler marka haline getirildi.

çukurcada temiz kar sularyla beslenen ve daha önce hiç ilaç kullanlmam topraklarda yetitirilen ürünler, Zap markasyla sata çkarld.

Ürünlerimiz artk tüm Türkiyeye satlyor

Kaymakam Temel Ayca, proje sayesinde çiftçilerin gelirlerinin artmasnn kendisini mutlu ettiini söyledi.

lçede göreve balad ilk günlerden itibaren tarm alannda proje gelitirmeye baladklarn anlatan Ayca, lçede tamamen doal üretilen tahin, pirinç, üzüm, incir gibi birçok ürün var. Bunlar markalatrarak piyasaya sunmak istedik. Profesyonel destek alarak bir markalama süreci balattk. Markalamann bütün yasal ilemleri tamamland. Zap markas ad altnda ürünlerimiz artk tüm Türkiyeye satlyor. Bunun için wep sayfas kuruluyor. Sosyal medya hesaplarndan da ürünlerin sat balad. dedi.

Ürünlerin ksa sürede büyük ilgi gördüünü bu nedenle projeyi gelitirmeye karar verdiklerini anlatan Ayca, unlar kaydetti:

Projede sözlemeli tarm modeli uyguluyoruz. çiftçilere ürettiklerini alma garantisi veriyoruz. Bu da çiftçilerimize rahat üretim imkan sunuyor. Özellikle tahinin yerel susamdan üretilmesi, yerel susamn artmasn gerektiriyor. Bu uygulamayla susam üretimini 4-5 kat arttrmay düünüyoruz. çünkü en lokomotif ürünümüz tahin. Eylül ve ekim aylarnda hasadna balanacak ürünlerde ciddi bir art bekliyoruz. Hedefimiz Zap markasn büyütmek. Ne kadar büyürse o kadar insana i imkana salayacak.

Bölge çiftçisine katks yüksek olacak

çukurca Kaymakam Temel Ayca, kullanlmayan arazileri proje sayesinde tarma açtklarn dile getirdi.

çiftçi Musa Berrak da ilçede birçok insann geçimini tarmdan saladn söyledi.

Ürünlerde kimyasal madde kullanmadklarnn altn çizen Berrak, Bu nedenle ürünlerin damak tad farkl. Kaymakammz tarma önem veriyor. Ürünlerimizi marka haline getirdi. çukurca eskiden olaylarla, huzursuzlukla anlyordu, artk farkl tannyor. dedi.

Ana Sayfaya Git