DİSKİ, içme suyunu her vatandaşa ulaştıracak

DİSKİ Genel Müdürlüğü, 4 bin haneye su temini sağlayan Hazro-Silvan-Bismil Grup İçme Suyu’nun, her vatandaşa eşit ve adil düzeyde ulaşması için çalışma yaptı.

Haberler 18.04.2018 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK Genel Müdürlüü, 4 bin haneye su temini salayan Hazro-Silvan-Bismil Grup çme Suyunun, her vatandaa eit ve adil düzeyde ulamas için çalma yapt. Kaynak suyunun verildii ebekelerin dorudan depolara balanmas ile birlikte hem kaçak suyun kullanmnn önüne geçildi hem de ebeke sonu hanelerin içme suyuna rahatça ulamas saland. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, krsal mahallelerde pek çok yerleim birimine su temini salayan grup içme sularndan bütün vatandalarn eit bir ekilde yararlanmas için baz önemli çalmalar yürütüyor. Özellikle yaz aylarnda ba gösteren susuzluun önüne geçmek isteyen DSK Genel Müdürlüü imdiden baz önlemler alarak krsal mahallelerdeki her hanenin suya eriimi için çaba sarf ediyor.

Her haneye eit ve adil su verilecek

DSK Genel Müdürlüü Hazro, Silvan ve Bismilin 68 krsal mahallesine, 4 bin haneye ve 15 bin nüfusa içme suyu salayan Hazro-Silvan-Bismil Grup çme Suyundan her hanenin eit ve adil bir ekilde yararlanmas için çalma balatt. Özellikle yaz aylarnda grup içme suyuna yakn hanelerin içme suyunu tarlalarda kaçak kullanmas nedeniyle ebekenin sonunda bulunan hanelere su ulaamyordu. DSK Genel Müdürlüü bu olumsuzluun önüne geçebilmek için grup içme suyundan cazibesiyle gelen ve ana ebekeden sulama amacyla yaplan balantlar iptal etti. Bunun yerine ana ebekeden gelen suyu iki adet depoya aktarmak suretiyle vatandalara ulatrd. DSK, su deposundan ebekeye balant çalmalarn da tamamlayarak hem içme suyunun tarlalarda kullanlmak suretiyle kaçak kullanmnn önüne geçmi oldu hem de içme suyu ebekesinin sonunda bulunan hanelere içme suyunun ulamas salanm oldu.

Ana Sayfaya Git