DİSKİ’den Kulp’ta dev altyapı yatırımı

DİSKİ Genel Müdürlüğü, sözleşme bedeli 11 milyon 106 bin TL olan dev bütçeli altyapı yatırımı ile göz dolduruyor. Kulp’un bütün çehresini değiştirecek proje kapsamında 39 kilometre kanalizasyon, 49 kilometre içme suyu şebekesi döşenecek.

Haberler 20.01.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK Genel Müdürlüü, ilçe merkezlerinde altyap çalmalarna hz verdi. DSK Genel Müdürlüü Kulp, çnar, çermik ve Kocaköyün tüm altyapsn yenileyecek projeleri e zamanl bir ekilde hayata geçirmeye balad. Kent merkezindeki dev altyap çalmalarnn tamamlanmasnn ardndan ilçelerin çehresi deiecek. Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, büyük projelerden biri olan Kulp lçesi çme Suyu ve Kanalizasyon ebekesi naat Yapm i çalmalar devam ediyor. Proje bedelinin yüzde 50si ller Bankasnn SUKAP Program çerçevesinde verdii hibeyle, yüzde 50si ise DSK Genel Müdürlüü tarafndan karlanan yapm ii ile birlikte Kulpun eskiyen, yer yer kullanlamaz hale gelen altyapsn deitirecek. Kulpun engebeli corafik yaps sebebiyle dar ve elverisiz sokaklarda devam eden çalmalarn aksamamas için ekip says artrld. Projenin, vatandalarn madur olmamas için öngörülen tarihe yetitirilmesi planlanyor.

39 kilometre kanalizasyon ebekesi döeniyor

Kulpun tüm sokak ve caddelerinde yürütülecek çalmalar kanalizasyon ebekelerinin döenmesi ii ile balad. Kanalizasyon ebekesi döenmesi ii kapsamnda 39 kilometre kanalizasyon ebekesi döenecek, 655 adet muayene bacas yaplacak, bin 220 adet de abone balants gerçekletirilecek. Kanalizasyon ebekesi yapm çalmalarnn tamamlanmasnn ardndan içme suyu ebekesi döenmesi çalmalarna balanacak. Bu kapsamda 49 kilometre içme suyu ebekesi döenecek, 2 adet 200 metreküplük, 1 adet 300 metreküplük depolar ina edilecek. kapsamnda ayrca bin 220 adet abone balants gerçekletirilecek.

11 milyon 106 bin TLlik dev altyap yatrm

Kulpun bütün altyapsn deitirecek projenin sözleme bedeli 11 milyon 106 bin TL oldu. 2017 Kasm aynda balayan çalmalarn 16 Aralk 2019da tamamlanmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git