Dayıbaşlarına eğitim

Ferrero Fındık Değerli Tarım tarafından Diyarbakır'da dayıbaşlarına yönelik eğitim verildi. Eğitime bölgeden katılan yaklaşık 60 dayıbaşı, tarım aracı belgesi aldı.

Haberler 03.05.2019 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ferrero Fndk Deerli Tarm, Diyarbakrda bir otelin konferans salonunda daybalarna yönelik eitim düzenledi. Yaklak 60 daybann katld eitim programnda il sosyal konular hakknda bilinç ve bilgi oluturmak, tarm üretiminde kalitenin artmas amacyla bilgilendirme ve farkndalk çalmas yapld. Daybalarnn iverene kar haklarnn da anlatld programn ardndan, daybalarna Tarm Arac Belgesi verildi.

Eitmen Ziraat Mühendisi Dilan Kurt, daybalarnn kendi haklarn bilmesiyle ilgili çalmalar yaptklarn dile getirdi. Kurt, Ferrero Fndk Deerli Tarm olarak çalma ve kur l Müdürlüü, Sosyal Güvenlik Kurumu, l Sal Müdürlüü ile daybalar için resmi tarm arac belgesi edinmeleri ve il sosyal konular hakknda bilinç ve bilgi oluturmak için bu eitimi organize ettik. anlurfa ve Diyarbakrda yapacamz bu etkinlikler mevsimlik tarm içilii ve fndk üreticilerinin daha yüksek standartlarda çkarmay hedefliyoruz. Bu standartlar da yaparken dikkat ettiimiz konulardan bazlar, çocuk içiliinin önlenmesi, içilerin çalma ve yaam koullarn iyiletirilmesi çevre ve sürdürülebilir konular hakknda bilinç oluturma ve biz bu bilinci olutururken destek salyoruz. Yine ayn ekilde Karadenizde fndk tarmnn olduu her yerde sosyal ve zirai olarak oradaki bahçe sahiplerine üretim alanlarnda zirai destek ve yine sürdürebilir bir tarm içinde sosyal olarak yine destek ve bilinç oluturuyoruz. Bu organizasyonda toplam 60 kiiye tarm arac belgesi verildi, bilinç oluturuldu, bu ekilde ilerliyoruz.

Fndk tarm eitimi

Biz normalde Karadenizin fndk üretiminin olduu her yerdeyiz. Düzceden balayp Trabzona kadar 5 ilde tarmla ilgilenen fndk üreticileriyle bilinç oluturmay hedefliyorduk. lk defa Güneydou Anadolu Bölgesinde anlurfa ve Diyarbakrda böyle bir tarm arac belgesini vermek, böyle bir organizasyona kalmt. Toplam 60 tane daybana tarm arac belgesi verildi. Bu ekilde ilerlemeye devam edeceiz. Daybalarndan gelen genel sorunlar olarak genelikle çou kendi hakkn bilmiyor. Ya da ite ulam olarak sknt çekiyorlar. te sözlemelerden haberdar deiller. Yava yava bu bilinç oluturulacak, bu çocuk içiliinin öneminden çok çok bahsettik. Bu yine day balarn tarafndan çok önemsenen bir konu deil biz daha çok bu konuyu da düzeltmeyi amaçlyoruz. Genel amaç aslnda daybalarnn kendi haklarn bilmesi tabi bununla birlikte u demek olmuyor. Sadece daybalarnn haklar yeniliyor diye bir ey yok, yine dier tarafta fndk üreticilerinin de genel sorunlar var. Karlkl ortak bir noktada sorunlar yok edilmesini sadece bir köprü oluyoruz dedi.

Programa katlan dayba Hasan Bulut ise, Mardinden geldiini, eitimin kendilerine oldukça faydal olduunu kaydetti. Bulut, Düzceye, Malatyaya, Manisaya, mevsimlik tarm içileri getiriyoruz. Tarm arac belgesini almak için geldik. Memnun kaldk, güzel bir eitim oldu. Belgemizi aldktan sonra haklarmz daha iyi savunacamz düünüyorum. Artk haklarmz örenmi olduk ve iimizi daha iyi yapacaz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git