DEDAŞ çiftçiyi gözüne kesti!

Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas, Sulama abonelerinin elektrikleri, borçlarından dolayı kesileceğini duyurdu.

Haberler 21.05.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm Genel Müdürü Yaar Arvas, elektrik datmndan sorumlu bulunduklar bölgede, çok sayda tarmsal sulama abonesinin borçlarn ödeme konusunda sorumsuz davrandn belirterek, 2016 ylndan beri ödenmemi borçlar bulunuyor. Toplamda 1,3 milyar liraya ulaan bu borca biz bir ekilde tedbir almazsak yl sonunda 2 milyar, 2 yl sonra da 5 milyar liray aacak. Elektrii kesmek zorundayz. Tek çaremiz bu. dedi.

Arvas, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sebebiyle bölgedeki tarmsal sulama abonelerine 2020 yl borçlaryla ilgili tahsilat talebinde bulunmadklarn, elektrii kesilmesi öngörülen abonelerin borçlarnda önceki yllarn esas alndn söyledi.

Elektrik datm irketi olarak salgn sürecinde sorumluluklarnn farknda olduklarn dile getiren Arvas, ekiplerini, kaliteli elektrik hizmetini daha iyi verebilmek için 7/24 çalma esasna göre yaplandrdklarn aktard.

Arvas, müterilerin uzaktan fatura ödemeleri, destek ve taleplerine cevap verebilmek için teknolojik alt yapy organize ettiklerini bildirerek, öyle konutu:

KESNTLERE GDYORUZ

Biz bir kamu hizmeti üretiyoruz. 6 ildeki yaklak 2 milyon abonemize özelletirilmi bir kamu hizmeti götürmeye çalyoruz. Bu abonelerimize kamu hizmeti götürürken serbest ekonomide satn aldmz ve pein ödemesini yaptmz elektrik bedelini uzun vadelerde tahsil etmeye çalyoruz. Bu tahsilat yaparken normal tarmsal sulama aboneleri dndaki abonelerimizde bile güncel tahsilat oranlarmz çok düük. Tarmsal sulamada durum biraz daha kötü. Genelde bölgemizdeki tarmsal sulama aboneleri, borçlarn 1 yl sonra ödüyorlar. Örnek vermek gerekirse 2020 ylnda tüketecekleri enerjinin bedelini gelecek sene ödeyecekler.

Arvas, tarmsal sulamann Mezopotamya bölgesindeki tarm için önemini bildiklerini aktararak, Mardinde ayn sezon içinde iki ürün ekmeye elverili tarmsal alanlar bile bulunduunu söyledi.

SULU TARIMDAK BORç

anlurfa ve Diyarbakrda da çok sayda tarmsal sulama abonesinin bulunduunu ve Mardindeki 7100 tarmsal sulama abonesinin 6200ünün elektrik borcu olduunu dile getiren Arvas, Mardindeki sorunumuzun temeli, Mardin çiftçimizin elektrik borcuna bak açs. Borcu ödemekten ziyade ödememeye yönelik bak açs var. 2016 ylndan beri ödenmemi borçlar bulunuyor. Toplamda 1,3 milyar liraya ulaan bu borca biz bir ekilde tedbir almazsak yl sonunda 2 milyar, 2 yl sonra da 5 milyar aacak. Elektrii kesmek zorundayz. Tek çaremiz bu. ifadelerini kulland.

Arvas, diyalog kaplarnn açk olduunu vurgulayarak, Ödeme kolaylklar saladk. Ciddi anlamda çiftçimizin içinde bulunduu durumu destekleyecek ekilde kolaylklar saladk. Maalesef bu kolaylklarn sonucunu göremiyoruz. Bizim en doal hakkmz olan, elektrii kesme iini Mardinde balatm durumdayz. deerlendirmesinde bulundu.

Elektrik bedellerinin ödenmesi gerektiini belirten Arvas, çiftçilerimize bir ekilde bu mesaj iletmek için son çaremiz elektrii kesmek oldu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git