DEDAŞ kış hazırlıklarını tamamladı

DEDAŞ hizmet verdiği bölgede kışa hazırlık çalışmaları kapsamında elektrik hattı ve trafoların bakımlarını tamamladı.

Haberler 16.11.2017 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm Anin (DEDA), ka hazrlk çalmalar kapsamnda, hizmet verdii bölgede elektrik hatt ve trafo bakmlarn tamamlad bildirildi.

irketten yaplan açklamada, k süresince abonelerin sorun yaamamas için balatlan bakm, onarm ve iyiletirme çalmalarnn sona erdii belirtildi.

Bu kapsamnda, Diyarbakr, anlurfa, Mardin, Batman, Siirt ve rnakta 6 bin 581 kilometre alçak ve orta gerilim hat bakm, 4 bin 490 adet trafo postas bakm, bin 259 adet datm merkezi ve kesici ölçüm kabini binasnn bakmnn yapld ifade edildi.

KIA HAZIRLIK TAMAMLANDI

Elektrik trafolar ve iletkenlerin genel kontrollerinin yapld çalmalarda, irketin envanterine bu yl dahil edilen termal kameralarla yaklak bin farkl noktada arza önleyici bakm onarm çalmas gerçekletirildii, ayrca 2 bin 586 trafo postasnda yük dengelemesi yapld bildirildi.

K mevsiminde arza ve buna bal kesintilerin yaanmamas için vatandalara da baz görevler dütüü vurgulanan açklamada, unlar kaydedildi:

Öncelikle vatandalarmzn elektrii tasarruflu kullanmalar gerekir. K aylarnda bölgemizde youn olarak elektrik sobalar kullanlmaktadr. Bunun yerine snmak için doalgazla çalan veya benzeri soba tiplerinin kullanlmasn öneriyoruz. Halkmzn elektrikli su stclar yerine, güne enerjisi veya doalgaz ile suyu stmalar gerekmektedir. Elektrik tüketiminin suistimal edilmesi, bu hizmetten yararlanmak isteyen herkese zarar vermekte ve herkesi enerjisiz brakabilecek sonuçlara neden olabilmektedir. irketimizin sorumluluu altnda olan iler kadar, halkmzn da sorumluluklarn bilmesi ve buna uygun davranmas gereklidir.

Ana Sayfaya Git