Dedaş soyuyor!

DEDAŞ’ın kayıp-kaçak bedeline ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösteren Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Orak, “Dağıtım şirketleri bu tür açıklamalarla yetersizliklerini örtbas etmeye çalışıyorlar” dedi.

Haberler 25.12.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elektrik Mühendisleri Odas (EMO) Diyarbakr ubesi, Dicle Elektrik Datm A..nin (DEDA) bölgede hizmet verdikleri alt kentte kayp-kaçak orannn yüzde 86 olduuna dair yapt duyuruya ilikin oda binasnda basn toplants düzenledi. Toplantda konuan EMO Diyarbakr ube Bakan Mehmet Orak, bölge halkn zan altnda brakan ve halk hrszlkla itham eden bir anlayla kar karya olduklarn söyledi.

Orak, bu türden yanl ve amacn aan haberlerle bölge halknn kriminalize edildiini belirtti.

SYAS ATMOSFERDEN BAIMSIZ DELDR

Bilinçli olarak servis edilen bu haberlerin halklar arasnda kin ve nefrete sebep olacan ifade eden Orak, kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunma görevi bulunan datm irketlerinin bu konuda sorumluluklarn yerine getirmeyerek snfta kaldn kaydetti. Orak, Datm irketi, yetersizliini bu tür haberler vastasyla gizlemeye çalmaktadr. Özellikle bölgede kayt d elektrik kullanmn öne çkarma konusunda hassas olan medya kurulular, bölgedeki isizlie, yoksullua ve elektrik zamlarna gelince adeta sar sultan kesilmektedir. Elektrik enerjisindeki kayp- kaçak oranlar, ülkenin siyasi ortamndan, gelir adaletsizliinden, elektrik enerjisinin birim fiyatlarndaki artlardan ve yoksulluktan bamsz deildir. Sosyal devlet gerei temel ihtiyaç olan elektrik enerjisinin yoksul ve ödeme gücü olmayanlara EMOnun belirledii hane bana 230 kwh enerji bedelinin ücretsiz olarak verilmesi gerekmektedir. Bu ve buna benzer sorunlar datm irketlerinin çözebilecei türden sorunlar deildir. Sosyal devlet anlay ile çözülebilecek sorunlardr dedi.

ÖZELLETRME BRçOK SORUNU BERABERNDE GETRMTR

Elektrik enerjisinin temel bir ihtiyaç olduunu ve özelletirilmemesi gerektiini vurgulayan Orak, unlar söyledi: Elektrik enerjisini kamusal bir hizmet olmaktan çkartan, enerjinin özelletirilmesine kar verdiimiz hukuki mücadele süreçlerine ramen datm kurumlar özelletirilmitir. Özelletirmelerin sonucunda enerjide birçok sorun artarak yaanmaya devam etmektedir. Günümüzde datm irketleri enerjide sklkla yaanan kesintilerin kaçak elektrik kullanmndan kaynaklandn dile getirmektedir. Temelinde yeterli altyap yatrmlarnn yaplmamasndan dolay yaanan elektrik kesintilerini datm irketi kaçak elektrik kullanmna balayarak kamuya kar sorumluluklarn yerine getirmemektedir.

DAITIM RKET SORUMLU DAVRANMALI

Datm irketi yetkili ve çalanlarn, spekülasyonlara mahal vermeyecek ekilde sorumlu davranmaya davet eden Orak, Ayrca medya kurulularnn da bu türden yalan haberleri doruluunu aratrmadan kamuoyuna vermemelerini ve bu haber için tekzip yazs yaynlamalarn bekliyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git